Loppu Twitchin DMCA-banneille? Twitch ilmoitti suuresta sopimuksesta

Loppu Twitchin DMCA-banneille? Amazonin omistama alusta on solminut sopimuksen NMPA:n kanssa (National Music Publishers’ Association).

DMCA-iskut ovat olleet koko kuluvan vuoden suurena puheenaiheena Twitchissä, mutta nyt jättiyhtiö on virallisesti päässyt sopimukseen National Music Publishers’ Associationin kanssa auttaakseen sisällöntuottajia.

Useat striimaajat ympäri maailmaa ovat saaneet DMCA-banneja tekijänoikeudellisesti suojatun musiikin käytöstä ilman mitään varoituksia.

Twitchin uusi sopimus NMPA:n kanssa

21. syyskuuta Twitch lähetti kumppaneille sähköpostiviestin, jossa yhtiö kertoi näin: ”Olemme innoissamme voidessamme ilmoittaa, että olemme tehneet sopimuksen National Music Publishers’ Associationin (NMPA) kanssa rakentaaksemme tuottavia kumppanuuksia Twitchin ja musiikkikustantajien välille.”

Viestissä kerrottiin myös, että Twitch työstää uutta raportointiprosessia, jonka avulla musiikin oikeudenhaltijat voivat halutessaan ilmoittaa musiikin käyttötavoista. Twitchin mukaan uusi käytäntö on ”joustavampi ja anteeksiantavampi” striimaajille, jotka soittavat vahingollisesti DMCA-suojattua musiikkia.

Twitch kertoi selvät säännöt, kuinka he aikovat toimia jatkossa:

  • Samoin kuin DMCA:n tapauksessa, alusta tarkastaa raportit ja tarkistaa niiden täydellisyyden.
  • Toisin kuin DMCA:ssa, se antaa tekijöille mahdollisuuden korjata rikkomuksensa antamalla ensin varoituksen.
  • VOD:it ja klipit, jotka sisältävät luvatonta musiikkia, tullaan poistamaan.
  • Jos suoratoistoon liittyy räikeää musiikin käyttöä, kuten musiikkikonserttien ja ennen julkaisua julkaistujen kappaleiden uudelleenlähetystä, alusta voi myös antaa varoituksen tai rangaistuksen, joka riippuu tekijän historiasta tällaisessa käytössä.

Sähköpostiviestin lopussa Twitch muistutti vielä olla soittamatta musiikkia, joihin sinulla ei ole oikeuksia.

Latest articles

Liittyvät artikkelit