Youtuben jekuttelijat lähtivät mukaan politiikkaan – muistatko tämän videon?

Youtuben jekuttelijat lähtivät mukaan politiikkaan ja samalla nostivat nuorten äänestysprosenttia.

Nikolas ”Niko” Omilana tunnetaan Youtubessa jekuttelijana, jonka tempaukset ovat eeppisiä. Hän kuuluu Beta Squad- sekä NDL Movement -yhteisöihin.

Nikon tunnetuin videosarja on ”feikki työntekijä pila”, joiden kohteeksi ovat joutuneet McDonald’s, Apple, Tesco, Ikea, Subway ja monet muut.

Kaikista maukkain tempaus oli kuitenkin se, kun Omilana hyppäsi mukaan politiikkaan ja lähti hakemaan Lontoon pormestarin virkaa. NDL partyn ehdokas keräsi ensimmäisellä kierroksella jopa 49 628 ääntä, joka vastasi 2% kierroksen äänistä. Kyseessä on jättimäinen määrä siitä syystä, että kyseessä oli vain vitsi.

Operaatio käynnistyi sillä tavalla, että Niko keräsi faneiltaan allekirjoitukset, jotta hän pystyy virallisesti asettumaan ehdolle. Tämän jälkeen alkoi vaalityö.

– Minä olen Niko Omilana, NDL:n perustaja ja johtaja. Yritän päästän Lontoon pormestariksi. Kuten näette, niin otan tämän erittäin tosissani. Tässä maassa ei ole minua parempaa johtajaa eli äänestää Nikoa Lontoon pormestariksi. Muistakaa äänestää tai henkenne haisee, Niko kommentoi lasten aurinkolaseissa.

Seuraavaksi hän vaati BBC News’iltä haastattelua. Pitkän kikkailun, odottamisen ja vaatimisen jälkeen BBC suostui, sillä on vaikeaa kieltäytyä ehdokkaasta, joka odottelee BBC:n porteilla kyltin kanssa. Haastattelussa kuultiin ajatuksia hänen mielenkiintoisista arvoista ja lopulta entinen Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri sai kehotuksen olla jatkossa hiljaa.

Tämän jälkeen oli mainostempauksena vuokrata bussi ja muuntaa se ilmaiseksi viiden tähden ravintolaksi.

Jos seuraavan videon on nähnyt, niin sitä on vaikeaa unohtaa. 34 minuutin dokumenttivideolla avataan hauskasti piloja vaalien aikana ja monet pitävät videota legendaarisena.

NDL sai nimensä rasistisen English Defence League -liikkeen takia. 2018 Niko soluttautui 24 tunnin ajaksi rasistien joukkoon ja pilaili heidän kustannuksellaan. Eräs liikkeen jäsen kommentoi vihaisena, ettei hänestä koskaan tule yhtä isoa, mitä EDL on. Tässä asiassa kyseinen henkilö oli selvästi väärässä.

Saman vuonna myös Youtubettaja Max Fosh lähti ehdolle ja teki oman videosarjan aiheeseen liittyen. Fosh sai yhteensä 6309 ääntä.

Youtubesta Brysseliin

Jos Nikon ja Maxin tempaukset olivat isoja, niin Kyproksella tehtiin vielä jotain suurempaa, sillä Fidias eli Fidias Panayiotou valittiin mepiksi jättimäisellä äänivyöryllä. Hän sai 19.4% kaikista äänistä ja samalla Kyproksen äänestysaktiivisuus nousi lähes 14%.

Yle uutisoi yllätyksestä tiistaina ja voit tutustua aiheeseen lisää tästä linkistä.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit