Twitchin kuoppa syvenee – jopa pelien musiikit mykistettävä!

Twitchin kuoppa syvenee DMCA-kriisin myötä, kun useampi striimaaja on joutunut poistamaan aikaisempia lähetyksiä ja klippejä.

DMCA-kriisi on harmiksi monelle striimaajalle sekä Twitchille, joka käynnistyi tämän vuoden toisella puolikkaalla. Todella moni striimaaja on joutunut poistamaan vanhoja lähetyksiä ja klippejä, jossa kuuluu lisenssoitua musiikkia. Muun muassa DragonForce-kitaristi Herman Li sai viime kuussa bannit tililleen, joka todennäköisesti liittyi siihen, että soitti oma tekemäänsä musiikkia.

Myös suomalainen striimaaja Kirdez kertoi Discord-tilillään poistaneensa vuosien varrelta jokaisen vanhan lähetyksen sekä klipin.

– Sinne meni kaikki, ei v*ttu. Kelatkaa nyt, ei yhtään clippii eikä vodii, Kirdez kirjoitti Discord-kanavallaan.

Twitch raportoi ongelman olevan kriittinen ja yrittävät keksiä ratkaisua. Tekijänoikeusrikkomuksista johtuneita banneja he olivat ennen maaliskuuta vastaanottaneet noin 50 vuodessa, mutta nykyään rikkomuksia raportoidaan tuhansia joka viikko. Jopa pelin sisäisistä musiikeista on tullut ilmoituksia ja muun muassa FIFA 21 -peli on saanut striimaajaystävällisen päivityksen, joka mahdollistaa hiljentää DMCA-suojatut kappaleet.

Twitchin kuoppa syvenee ja striimaajat joutuvat olemaan nyt hyvin varoivaisia, mitä musiikkia he voivat soittaa striimeissään. Twitch kertoo, ettei DMCA-ongelmat eivät tule loppumaan lähitulevaisuudessa, mutta kuitenkin työskentelevät sen eteen, jotta he voivat toteuttaa striimaajille keinon, miten pelin sisäisistä musiikeista ei tarvitsisi huolehtia.

Lue uusimmat striimaaja-artikkelit täältä.

Seuraa Feedi.fi myös instagramissa, saadaksesi tuoreimmat jutut suoraan omaan feediisi!

 

Latest articles

Liittyvät artikkelit