PT Vatanen tienaa YouTubella noin 5 000 euroa kuukaudessa – ”Eihän tää oikeen työltä tunnu”

Kuntosalihirmu PT Vatanen on tänään julkaissut YouTube-kanavalleen videon, jossa hän kertoo videoillaan tienatuista rahasummistaan. Hän saisi helposti elannon pelkästään tubettamisella, mutta keskittyy silti enemmän kuntosaliyrittäjyyteen ja pitää tubettamista vain harrastusmaisena sivutyönä. 

Jooel Vatanen on kuntosaliyrittäjä ja hänet tunnetaan somessa sekä YouTubessa PT Vatasena. Ennen YouTubeen liittymistä hän kirjoitti blogia urheilumaailmasta, kunnes vuonna 2012 hän liittyi kaikkien tuntemaan videopalveluun. Hän aloitti videoiden tekemisen pelkästään kuntosaliaiheisilla videoilla, mutta alkoi lähivuosina tekemään myös muunlaista videosisältöä.

Vatasen ensisijainen työ on kuntosaliyrittäminen, ja hän omistaa PTGYM-nimisiä kuntosaleja 8 eri Suomen kaupungissa, kuten Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Vuonna 2020 hänen yhtiönsä liikevaihto oli 752 000 euroa, mutta hän tienaa salibisneksensä lisäksi paljon sivutuloja YouTubesta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Jooel Vatanen (@ptvatanen) jakama julkaisu

PT Vatasen uusimmalla YouTube-videolla hän kertoo avoimesti videoidensa kautta ansaituista tuloista. Hän käy läpi YouTuben tarjoamaa analytiikkaa, jonka mukaan Vatasen kanavaa on katsottu vuonna 2021 1,4 miljoonaa katselutuntia. Vatanen suorittaa pikaisen laskutoimituksen tuntien perusteella ja saa tulokseksi uskomattomalta kuulostavan vuosimäärän.

– Jengi on kattonu mun naamaa YouTubessa 1255 vuotta, toteaa Vatanen huvittuneena.

Vatasen RPM on lähes tuplaantunut muutaman vuoden takaisesta. RPM tarkoittaa tuhannen näyttökerran hintaa eli kuinka paljon videosta maksetaan rahaa, kun se saa 1 000 näyttökertaa. Vatasen mukaan hänen RPM:nsä oli vuonna 2020 alle 3 euron luokkaa, kun vuonna 2021 se oli jo 5 euroa eli lähes tuplaantunut.

Kuntosalivideoidensa lisäksi hänen auto- ja parisuhdevideonsa ovat saavuttaneet huimaa suosiota. Vatasen viime vuoden 10 katsotuimman videon joukossa joka kolmas video on autoaiheinen ja mukana on myös MyDay-tyyppisiä videoita.

Vaikka Vataselle tubettaminen on vain harrastusmielessä olevaa sivutyötä, hänen keskimääräinen kuukausittainen tulonsa on noin 5000 euroa, joka vastaisi suunnilleen diplomi-insinöörin kuukausipalkkaa.

– Kyl täytyy sanoa, että on huimaa pelkästään Suomen tasolla YouTubee kuvaamalla ihan pikku sivuhommana sä voit tehä ton verran rahaa, mikä on jo todella kova palkka ihan itsessään.

Korkeapalkkaisesta sivutyöstä huolimatta Vatanen ei pidä tubettamista juurikaan työnä ja videon lopussa kannustaakin kaikkia tubettamisesta kiinnostuneita näkemään vaivaa videoihin, koska niistä elannon saaminen on täysin mahdollista.

– Eihän tää oikeen työltä tunnu, toteaa Vatanen videolla

Videolla käydään läpi niin Vatasen katselukertoja kuin vuosittaisia tulomääriäkin salitreenaamista unohtamatta:

Artikkelikuva: PT Vatanen, Youtube

Latest articles

Liittyvät artikkelit