Biisonimafian YouTube-videolla rakennettiin poikkeuksellinen iglusauna – saunomaan pääsee ainoastaan sukeltamalla!

YouTube-kanava Biisonimafia Adventure julkaisi tänään videon, jossa rakennettiin ainoa laatuaan oleva poikkeuksellinen iglusauna. Sisään saunaan pääsee ainoastaan avannon kautta sukeltaen.

Biisonimafia Adventure on suomalainen YouTube-kanava, jonne sisältöä tuottavat Biisonimafia-sketsikanavan jäsenet Kai Rinkinen ja Janne Kaperi. Biisonimafian tuotannon vakiotiimiin kuuluu myös Tuomas Rinkinen ja Eve Särkänne sekä aiemmin videoilla on nähty Janni Hussi, Viivi Rantakari ja Ilona Chevakova. Biisonimafian pääkanavalla on yli 300 000 tilaajaa, kun taas kakkoskanava Biisonimafia Adventurella on lähes 115 000 tilaajaa. Ykköskanavalle julkaistaan sketsivideoita, kun kakkoskanavalla keskitytään erilaisiin omaperäisiin menopeleihin.

Biisonimafia Adventure tunnetaan kokeellisista tempauksistaan ja erilaisista rakennusprojekteistaan, jotka eivät kuitenkaan aina toteudu parhaalla mahdollisella tavalla. Uusimmalla videollaan Biisonimafia Adventure kokeilee järven jäälle saunan pystyttämistä, mutta se ei ole telttasauna eikä suomalaisille tuttu saunarakennus.

Kyseessä on iglu, jonka sisään on onnistuttu rakentamaan toimiva sauna. Igluun ei ole sisäänkäyntiä ulkopuolelta vaan sen alapuolelta, sillä sisälle pääsee ainoastaan sukeltamalla avannon kautta. Iglun katosta kohoaa saunan savupiippu ja sitä ympäröi kattopressu. Vaikka saunan seinät ovat lumesta ja katossa on pieni reikä savupiipulle, saunaelämyksen voi silti kokea ja virkistäytyä kiukaan tarjoamissa löylyissä.

Kuva: Biisonimafia YouTube

Biisonimafian rakentama iglusauna on ainoa laatuaan, sillä se saattaa olla maailman ensimmäinen iglun sisällä oleva sauna, jonne pääsee avannon kautta. Videolla esiintyvä ja myös koko iglusaunaprojektin toteuttava Janne Kaperi saattaa siis hyvinkin olla tekemässä uutta lukua suomalaisten saunahistoriaan ja saunomiskulttuuriin.

Kuva: Biisonimafia YouTube

Biisonimafia Adventure on lähtenyt rohkeasti haastamaan meille suomalaisille tärkeää kulttuurin kulmakiveä sekä tuo saunomiseen mukaan myös suomalaisille tärkeän avantouinnin. Kaperi toteaa videon alussa tekeillä olevan mahdollisesti jotain aivan uutta ja uniikkia konseptia.

– Tässä on yks semmonen juttu, mitä mä en oo nähny missään iglusaunassa enkä iglussa ikinä koko maailmassa, joten se saattaa olla uniikki juttu.

Videolla rakennetaan iglusauna alusta loppuun eikä kaikilta vastoinkäymisiltä voitu välttyä:

Artikkelikuva: Biisonimafia Adventure

Latest articles

Liittyvät artikkelit