Arttu Laitinen teki Suomen ennätyksen uimahypyllä – ”Hulluinta, mitä oon tehnyt!”

Arttu Laitinen teki Suomen ennätyksen, kun nuorukainen loikkasi yli 22 metrin korkuiselta kalliolta Døds eli kartsahypyn.

”Se on pakko tehä” -sanonnastaan tuttu temppuilija Arttu Laitinen julkaisi YouTube-kanavalleen videon, joka rikkoi Suomen ennätyksen. Somevaikuttaja hyppäsi 22 metrin korkeudesta kartsa -nimisen uimahypyn, joka on tubettajan mukaan uusi virallinen Suomen ennätys.

Dødsing eli death diving, joka tunnetaan Suomessa paremmin nimellä kartsahyppy, on Norjasta kotoisin oleva uimahyppylaji. Kilpailija hyppää reilusta kymmenestä metristä veteen ja pyrkii pitämään rintansa kohti veden pintaa niin kauan kuin uskallus riittää, lopulta taittaen kroppansa ”linkkuveitsi asentoon”.

Lue myös: Blokess laajentaa YouTube-valikoimaansa – “Ensimmäistä kertaa ikinä olemme omia itsejämme”

Laitinen kuitenkin päätti pistää ennätykset Suomessa uusiksi ja lähti haastamaan kartsahyppyä yli 22 metristä. Paikalle hän oli kutsunut useita kavereita varmistamaan, että hyppy tulisi toteutumaan turvallisesti.

VIDEO: Arttu Laitinen teki uimahypyllä Suomen ennätyksen:

Onnistunutta hyppyä Laitinen tuuletti kavereidensa kanssa ja kommentoi hypyn jälkeen, että hänellä ei ole ikinä ollut näin hyvää fiilistä suorituksen jälkeen.

Yksikään muu suomalainen ei ole tehnyt vastaavaa hyppyä näin korkealta.

Maailmanennätys on norjalaisella Emil Lybekkilla, joka hyppäsi vuonna 2020 kyseisen hypyn 27 metristä.

TikTok Creator Awards Suomi 2021 -tapahtumassa Laitinen kuittasi ”Vuoden tulokas” -palkinnon itselleen, positiivisella ja muita haippaamalla energialla. TikTokissa somepersoonalla on yli 63 00 seuraajaa.

Lisää uutisia tubettajista tästä.

Latest articles

Liittyvät artikkelit