VIDEO: Tältä näyttää uuden Playstation 5:n käyttöliittymä

Sony julkaisi hiljattain kauan odotetun videon, jolla nähdään uuden Playstation 5:n käyttöliittymä tositoimissa.

Maailma odottaa uutta Playstation -konsolia hetki hetkeltä vain enemmän. Tähän odotukseen on saatu nyt hieman helpotusta, kun Sony on esitellyt Playstation 5:n käyttöliittymää uudella videollaan.

Monelle pleikkaripelaajalle käyttöliittymä näyttää tutulta, sillä pyörää ei olla lähdetty keksimään uudestaan. Monet kuvakkeet ja napit ovat tutuissa paikoissa edeltäjäänsä Playstation 4:seen verrattuna. Vaikka käyttöliittymä on pidetty yksinkertaisena ja tutun näköisenä, on siihen pakattu roppakaupalla uusia ominaisuuksia.

Control Center on uusi valikkokokonaisuus, jota pelaaja tulee käyttämään lähinnä pelien aikana. Uuden Control Centerin saa pelatessa auki vanhalla tutulla PS-näppäimellä. Se sisältää mm. pelin sisäisiä saavutuksia, näyttökuvia, ”tarinoita” sekä pääsyn kaikkiin tärkeisiin pelikonsolin ominaisuuksiin, kuten ryhmiin. Pelaaja voi nyt myös liittyä kavereidensa peliin suoraan Control Centerin avulla.

Picture-in-picture ominaisuus tuo mahdollisuuden nähdä videoita samalla, kun pelaat. Videossa Sony näyttää vain pintaraapaisun ominaisuudesta, käyttäen mediana pelin läpäisyyn tarkoitettuja vihjevideoita. Mahdollisesti samalla ominaisuudella voisi katsella esimerkiksi YouTube -videoita peliä pelatessa. Tätä ominaisuutta Sony kuitenkaan ei ole vahvistanut.

Share Screen eli näytönjako on nyt tuotu osaksi ryhmiä. Näytönjako toimii myös Picture-in-picture -tilassa, joten voit jatkaa pelaamista samalla kun katsot, mitä ryhmäsi pelaa.

Home Screen eli kotinäyttö on aiemmistakin pleikkareista tuttu aloitusnäkymä. Jokaiselle pelille ja sovellukselle on oma erikseen suunniteltu osionsa, aiempien sukupolvien konsolien tapaan. Pelit ja muu media on tällä kertaa eroteltu omiksi osioikseen.

Playstation 5 saapuu Suomeen 19. marraskuuta 2020.

Katso Sonyn videolta, miltä Playstation 5:n käyttöliittymä näyttää toiminnassa!

Lue tuoreimmat viihde-artikkelit tästä.

Seuraa Feedifi myös Instagramissa, saadaksesi tuoreimmat jutut suoraan omaan feediisi!

Latest articles

Liittyvät artikkelit