Veronica Verhon tie radiojuontajaksi ei ollut helppo – ”Anna mulle uusi mahdollisuus viikon päästä”

Veronica Verhon tie radiojuontajaksi ei ollut helppo ja vierailullaan Eeddspeaksin Eeddcast -podcastissa hän kertoo taipaleestaan juontajaksi.

Veronica ”mariieveronica” Verho on yksi vakiokasvoista suomalaisessa mediatuotannossa. Turusta kotoisin oleva tubettaja on aloittanut videoiden tekemisen vuonna 2012 ja hän oli ensimmäisten joukossa, kun tubettaminen alkoi keräämään huomiota. Tubettamisen ohella Verho tekee NRJ radiokanavalle omaa ”The Verho Show” nimistä ohjelmaa ja nyt Eeddspeaksin vieraana hän kertoo taipaleestaan, miten vakiinnutti itsensä radioon, sekä yksityiselämästään.

Podcastin alussa Verho kertoo, että nuorempana hänen haaveensa oli päästä radiojuontajaksi. Hän koki, että hän pääsisi näihin tavoitteisiin, jos hänellä olisi valmiiksi media-alan harrastus, josta hänellä olisi hyötyä työmarkkinoilla.

Mä olen miettinyt, että mikä se syy oli, miksi mä aloitin [tubettamisen]. Mun haaveena oli olla radiojuontaja ja päästä siihen ammattiin. Mä aina ajattelin sitä, että pitää olla jonkinnäköinen mediaharrastus taustalla, että pääsen mediakouluun. Tein siihen aikaan videoita ja koen, että se oli yksi syy, miksi mä pääsin sinne.”

Verho kertoo, ettei aluksi halunnut edes olla TV:ssä, vaan keskittyä enemmän radioon ja videoiden tekemiseen.

Ei mulla aluksi ollut tahtoa olla tämmöinen, mä en halunnut olla TV:ssä. Ihmiset ei välttämättä tajua, minkälainen hyppy siinä välissä on [television ja tubettamisen välillä]. Videoita tehdessä sä voit hallinnoida kaikkea täysin itse. Sisältöä pystyy poistamaan tai muokata sen videon semmoiseksi, minkälaisen sä siitä haluat. TV:ssä sitten sä et hallinnoi muuta kuin omaa itseäsi. Se pelotti mua ja siksi mä en osannut edes aluksi haaveilla siitä.”

Kun podcastissa päästään eteenpäin, Eeddspeaks kysyy, minkälainen tie nykyiseen radio-ohjelmaan on ollut, Verho kertoo sen olevan hankala.

Kun kävin ammattikoulun, olin ensimmäisenä harjoittelussa YleX:llä josta puolen vuoden kuluttua menin Radio Helsingille tekemään kerran viikkoon ohjelmaa, nimeltä blääblääblää. Ja sitä tehtiin rakkaudesta lajiin, siinä ei oikein raha liikkunut mihinkään suuntaan. Se oli tosi hyvä alussa, koska Radio Helsinki ei ollut kovin iso.

NRJ:ltä sitten soitettiin, että he ovat kuulleet, että olen kiinnostunut radioon tekemisestä. Siihen aikaan Viki ja Köpi juonti NRJ aamua ja heidän rinnalleen etsittiin naishenkilöä. Kävin demottamassa [testiohjelma] jätkien kanssa ja en saanut silloin paikkaa. Olin sen jälkeen aivan rikki. Meni aikaa, kun NRJ:ltä soitettiin uudestaan, että etsitään juontajaa. Kun kävin demottamassa uudestaan, tällä kertaa yksin, se meni päin p*rsettä ja rupesin itkemään sen jälkeen. Poistuin sieltä kopista ja sanoin Sini Koskisepälle, että anna mulle uusi mahdollisuus viikon päästä, mä en saanut tohon demolle mitään aikaiseksi.

”No se toinen meni mun mielestä tosi hyvin ja seuraavassa vaiheessa pääsin tekemään Janne Lehmosen kanssa demo-ohjelmaa. Silloin meille ei kerrottu, että se oli yhteistä ohjelmaa varten. Sen jälkeen meidät valittiin NRJ:n aamuun.”

Veronica Verhon tie radiojuontajaksi Eeddcast-podcastissa:

https://www.youtube.com/watch?v=qXyWDM_KuSI

Veronica Verho valittiin Vuoden radiojuontajaksi 2019. Hän tekee myös POKS-nimistä podcastia yhdessä videobloggaajakollegansa Sita Salmisen kanssa.

Lue tuoreimmat Tubettaja-artikkelit tästä.

Seuraa Feedi.fi myös instagramissa, saadaksesi tuoreimmat jutut suoraan omaan feediisi!

Kuva: eeddspeaks YouTube

Latest articles

Liittyvät artikkelit