WILLFEEL avaa psykoterapeutin työtä ja havaintoja Twitch striimeistään

WillFeel avaa ideansa syntymisen, miten löysi Twitchin sekä havaintoja, mitä hän on kerennyt kokea ylläpitämistään striimeistä.

Ville ”WILLFEEL” Merinen on psykoterapeutti, joka ylläpitää Twitch- ja YouTube-kanavia mielenterveyteen liittyen. Lähetykset tulevat suorana Twitch-kanavallaan, jolloin katsoja voi osallistua keskusteluun chatin kautta ja nauhoitukset voi muutaman päivän kuluttua katsoa Youtube-kanavalta. Hänen striimeissään keskustelumassa on nyt käynyt useita suomalaisia striimaajia, kuten Kirdez, Laurenzinaa, Rousena sekä Lärvinen12.

Tällä hetkellä nuorten miesten mielenterveysasiat ovat olleet aktiivisena puheenaiheena sosiaalisessa mediass. YouTubessa pyörii useita yhteistyövideoita YLE:n kanssa, jotka ovat osana Luuserit-kampanjaa. Luuserit draamasarja taas pohjautuu nuorten poikien tilanteihin, miten vaikeaa välillä on käsitellä omia tunteita sekä seksualisuutta. Myös Merinen on tehnyt YLE:n kanssa videon aikaisemmin heinäkuussa.

Nyt WILLFEEL pääsi vieraaksi Eetu ”eeddspeaks” Pesosen eeddcast-podcastiin, jossa kertoo psykoterapeutin työstään ja havainnoistaan keskusteluissa, joita hän on seuraajiensa kanssa Twitchin livestriimeissä käynyt. Merinen kertoo alussa, mistä idea lähti ja saaneensa hyvän boostin Andy Pyrolta, jolle oli laittanut sähköpostia, ennen kuin homma oli lähtenyt käyntiin.

”Olen seurannut Twitchiä vuodesta 2013 lähtien, kun yritimme etsiä kaverini kanssa Dota 2 International kisojen livestriimiä, koska me ei löydetty kuin koosteita. Siitä lähtien olen ollut Twitchin suurkuluttaja. Siihen aikaan olin vielä ammatiltani psykiatrinen sairaanhoitaja, tein nuorisopsykiatrin osastolla mielentila tutkimuksia nuorille. Pari vuotta sitten päätin, että laitan joku päivä oman kanavan pystyyn. Kukaan meidän alan työntekijä ei ollut puhumassa näistä asioista Twitchissä, mutta tila puutteen takia en pystynyt toteuttamaan sitä. Aikaisemmin myös olin ottanut yhteyttä isoimpiin esports yrityksiin, esimerkiksi Team Liquidiin, että olisiko heillä tarvetta esportsista kiinnostunutta psykoterapeutille.

Sitten kun pääsimme muuttamaan isompaan asuntoon ja kun korona iski, yksi aamu heräsin todella aikaisin huhtikuussa joskus kello 4 aikaan ja mietin, että nyt minä alotan tämän projektin. Laitoin sähköpostia AndyPyrolle, että onko hänellä kiinnostusta puhua livessä terapeutin kanssa. Sehän oli tosi kiinnostava aihe katsojien mielestä ja Andy samalla antoi mulle oikein alkupotkun, kun twiittasi jälkeenpäin striimeistämme ja sain semmoisen hyvän pohjan, josta olen aina kiitollinen Andylle.” Merinen kertoo.

Video alkaa kohdasta 9:55 – kun WILLFEEL avaa Pesoselle, mitä kaikkea hän aluksi rupesi tekemään striimeissään.

Lue uusimmat striimaaja-artikkelit täältä.

 

Latest articles

Liittyvät artikkelit