Haastattelussa VV Konttinen – ”Saisi tehtyä siitä oman sellaisen Suomen Netflixin”

Kuudes Kerros -trion VV Konttinen halusi tuottaa uskaliaampaa sisältöä, joten hän päätti perustaa oman kanavan ja myöhemmin myös Patreon tilin.

Ville-Valtteri Konttinen on tubettaja, joka aloitti tubeuransa Kuudes Kerros (nykyinen Ylitöis) -kanavalle kavereidensa Otso Miekosen ja Oskari Tempakan kanssa kolme vuotta sitten. Siinä ajassa kanava keräsi yli 100 000 tilaajaa, sekä lukemattomia videoita, haastevideoista aina matkusteluun asti.

Konttinen kuitenkin halusi suunnata tekemään omaa sisältöä ja on pysynyt sillä tiellä noin vuoden ajan. Välillä videot ovat niinkin räväkkäitä, että YouTube saattaa poistaa mainokset hänen videoista, jolloin ne eivät tuota rahaa. Tästä syystä hän päätti perustaa Patreon-tilin, jossa kuukausittaiset tilaajat pääsevät näkemään ennen näkemätöntä sisältöä, voivat osallistua arvontoihin sekä seuraamaan kuukausittaisia livestriimejä.

Haastattelussa keskustelimme Kuudes Kerros vuosista, siitä siirtymisestä omaan tuotantoon sekä Patreon-tilin perustamisesta.

Oma kanava ja tubettaminen:

”Kuitenkin jenkeissä ollaan aika edellä somegeimissä.”

Miten vaikea on yksin toteuttaa videoita?

– Hyvä kysymys, itse toteutuspuoli on yllättävän helppoa. Kun tätä on tehnyt monta vuotta, siihen on aika hyvä rutiini. Paljon vaikeampaa on videoiden keksiminen, varsinkin isompien konseptien kohdalla. Hyvät verkostot multa silti löytyy  ja Oskarin ja Otsonkin kanssa tulee tehtyä vielä asioita.

– Se toteutuspuoli on yllättävän helppoa, jota mä itse vähän pelkäsinkin yhdessä kohtaa. Nyt, kun tätä on jo niin monta vuotta tehnyt, niin löytyy aika hyvä rutiini tähän touhuun. Vaikeana puolena näen sen videoideoiden keksimisen, kun nykyään täytyy kaikki tehdä itse.

Oletko pienestä pitäen kuvannut videoita vai lähtikö into vasta myöhemmällä iällä?

– Muistan kyllä, että pienestä pitäen olen kuvannut videoita, esimerkiksi lasketellessa meillä oli aina joku kamera messissä. Mutta kuvattiin oikeastaan vaan satunnaisia klippejä, mitä ei ajatellut julkaisevan mihinkään.

– Nuorempana en sinänsä vihannut olla kameran edessä, mutta siihen ei ollut samanlaista kipinää, kun nykyään. Odotan aina innolla, milloin pääsee kuvaamaan ja varsinkin, kun siinä on semmoisia asioita, jotka palkitsee.


Saatko vaikutteita jenkkitubettajista?

– Ehdottomasti otan maailmalta inspiraatiota. Täysi kopiointi on mun mielestä tyhmää, mutta ideoita saa ottaa ja muokata oman näköiseksi. Kuitenkin jenkeissä ollaan aika edellä somegeimissä, siellä hommat tehdään isosti ja luovasti.

– Muutama tubettaja on siinä listalla, otan esimerkiksi NELK-porukalta vaikutteita editoinnin suhteen, sekä Logan Paul on aina ollut seurauksessa. Otan kaikilta vähän kaikkea ja yritän siihen luoda VV Konttista.


Minkälaisia varjopuolia näet tubettamisessa?

– Varjopuolena näen jengin vihapuheen mitä tulee, mutta olen pitänyt homman aina aitona ja mun meiningistä on tykätty, niin ei mulle hirveästi negatiivisia kommentteja ole edes tullut.

– Sekin myös, että kun pääosin tulee dokumentoitua omaa elämää, niin se vaikuttaa ihmissuhteisiin. Vaikka deittailussa, on hyvä selittää, että mitä oma homma on ja toinen osapuoli ymmärtää sen täysin. Tärkeintä on pitää kommunikaatiota yllä, jos toinen tekee normaalia työtä ja itse tämmöistä, sitä voi olla hankala hahmottaa.

Osaatko erottaa vapaa-aikaa tubettamisesta?

– Se on ollut aina vähän hankalaa, kamera kuitenkin pysyy kädessä, jos menee johonkin. Varsinkin, kun perustin Patreon-tilin, niin kontentin määrä on lisääntynyt, mutta, mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin olen oppinut erottamaan sitä.

Elätätkö itsesi tubettamalla vai teetkö ohella muita projekteja?

– Kyllä, pystyn elättämään itseni mun projekteilla, mutta toistaiseksi, se ei tuo mulle mahdottomia summia. Kovasti yritän tehdä töitä ja luotan prosessiin, että hyvä siitä tulee jossain vaiheessa.

VV Konttisen omalla kanavalla nähdään uskaliaampaa sisältöä, kun Kuudes Kerros -kanavan aikoina.

Kuudes kerros eli Ylitöis

”Mun juttu on tosi paljon räväkämpää ja uskaliaampaa, joka ei ole lapsille suunnattu suoranaisesti.”

Miten sun omat videot eroavat Kuudes kerros -kanavan kanssa tehdyistä?

– Ylitöis aikoihin tehtiin perheystävällistä sisältö, mutta mun juttu on tosi paljon räväkämpää ja uskaliaampaa, joka ei ole lapsille suunnattu suoranaisesti. Tykkään toteuttaa itseni aidosti ja sellaisella sisällöllä, josta tykkään, mutta sitten monella tapaa haluan pitää niitä samoja editointi aspekteja kuin ennen, esimerkiksi visuaalien suhteen.

Kun piditte kolmestaan kanavaa, oliko teillä jossain vaiheessa mitään suurempia erimielisyyksiä?

– Isompia erimielisyyksiä oli tosi harvoin, meillä oli kuitenkin samanlainen visio, mitä me haluttiin tuottaa ja saatiin se toimimaan tosi hyvin. Aina silloin tällöin oli jotain erimielisyyksiä ja se oli hyvä juttu omasta mielestä. Erimielisyyksien kautta saatiin tosi hyvä paketti kasaan.

Minkälainen teidän työnjako oli? Oliko kaikki tasaista vai oliko jokaisella erilaisia tehtäviä?

– Saimme jaettua hyvin työkuvat, mä keskityin itse videotuotantoon enemmän, pääosin editointiin. Oskari hoiti taas bisnespuolen ja Otso oli meistä se luovin tyyppi, joka teki molempia. Se näkee tosi hyvin kaikki visuaalit, eli keksi konsepteja ja miten video voisi jatkua editoinnin yhteydessä.

Miten onnistuitte tuomaan kanavan ison yleisön tietoisuuteen?

– Se oli kovaa duunia, painettiin pitkää päivää ja samalla olin itsekin päivätöissä. Illat ja viikonloput meni kuvatessa. Se varmaan vaikutti, että oli vahva visio ja usko omaan hommaan.

– Tähän liittyy myös hauska muisto, kun mietimme, että miksi suomitubettajat eivät käytä droneja missään? Ajattelimme, jos teemme sitä, erotumme joukosta ja se toimi jollakin osin! Ei varmaan varsinaisesti ollut pelkästään se, mutta hauska ”läppä” siitä ajasta.

Kuudes Kerros säväytti tempauksien lisäksi myös huikeilla visuaaleilla sekä dronekuvauksilla.

Lue myös: Ulkomaanmatkat muuttivat Daniel Aholan elämän – toimii nykyään Roni Backin tuottajana ja omistaa yhden Suomen nopeimmin kasvavista kanavista!

 

Kertoisitko omin sanoin KorppoClothingista?

– Mä halusin launchata tämmöisen vaatelinjaston, joka loppujen lopuksi oli helppoa, koska taustahommat oli tehty. Veljeni oli hoitanut aikaisemmin niitä ja otin sen omaksi jutuksi. Vaatteiden kanssa voit toteuttaa oman vision ja saada siitä omannäköisen. Tavoite sen kohdalla on, että se ei ole VV Konttinen -merchandise, vaan pitemminkin vaatemerkki, jota muutkin voivat käyttää ja mainostaa, eli paljon suurempaa, kuin oma henkilöbrändini.

Miten päädyitte tekemään Ylitöis Podcastia, halusitteko tuoda jotain tiettyä näkemystä esille?

– YouTube videot pysyvät yllättävän lyhyenä, eli juuri 10 minuuttisina ja siinä ei pääse kertomaan itsestään mitään kovin syvällistä. Varsinkin, jos on tarinoita, joita haluaa jakaa, niin podcast on semmoinen muoto, jossa voi pidemmässä jaksossa kertoa niitä, ja suurin syy oli se, että pääsimme tuomaan omia persoonia esiin ja meillä oli muutakin sanottavaa, kun vuoden hienoin päivä. Halusimme tavallaan tavoitella vanhempaa ikäluokkaa ja että meihin pystyy tutustumaan paremmin.

Lue myös: Ylitöis Otso ja Oskari perustivat uuden YouTube-kanavan – “Arvokasta matskua, jos vapaa elämäntyyli kiinnostaa”

Patreon:

”Saisi tehtyä siitä oman sellaisen Suomen Netflixin.”

Mistä sait idean perustaa Patreon-tilin?

– Idea tuli jenkeistä. YouTube on alkanut sensuroimaan sisältöä ja aika monesta munkin videosta on lähtenyt mainokset pois, kun teen aika räväkkää sisältöä. Toteutin tuon bisnesmallin ja sen sensuroimattoman sisällön takia, jota voin Patreoniin tuottaa. Haluan myös tuoda jotain uutta suomitubeen, koska kaikki on tehnyt mun mielestä asiat samalla tavalla jo pitkään.

Miten Patreon-tilisi on lähtenyt käyntiin?

– Ihan hyvin on lähtenyt, olen asettanut tälle vuodelle sinne tavoitteet, mitä haluan saavuttaa. Olen ollut tosi tyytyväinen tähän alkuun. Alussa hieman jännitti, että miten ihmiset ottaa tällaisen vastaan, mutta pikku hiljaa se alkaa muokkautumaan ja ajan kanssa oppii itsekin enemmän tekemään.

Mikä on sinun ultimaattinen tavoite Patreon-tilin suhteen?

– Olen miettinyt välillä tosi hulluja ajatuksia, että siitä tulisi niin kuin tuotantoyhtiö. Sitten, kun saa sinne jengiä mukaan, saisi tehtyä siitä oman sellaisen Suomen Netflixin. Uudet tekijät voisivat tulla mukaan ja saada heti näkyvyyttä sekä heille pystyttäisiin maksamaan heti sisällön tuottamisesta, mutta oikeastaan realistinen tavoite on nyt kasvattaa sinne sitoutunut yleisö, jonka kanssa pidetään hauskaa.

Lopuksi:

Mitkä ovat tavoitteesi tälle vuodelle?

– Tavoitteena olisi kasvattaa Patreon-kanava mukavaan kokoon, että siellä olisi hyvä yhteisö. Numeerisia tavoitteita YouTuben puolella on, että 40 000 tilaajaa olisi vuoden loppuun mennessä. Sen lisäksi tarkoitus on rakentaa toisia bisneksiä, jotka tukevat tubettamista.

– Tilaajamäärilläkään ei lopuksi ole väliä. Mulla olisi aina mieluummin 10 000 sitoutunutta katsojaa, jotka haluaa ostaa mun palveluita, kun 100 000 tilaajaa, joita ei oikeastaan kiinnosta, mitä teen tubettamisen ohella.

Lue tuoreimmat tubettaja-artikkelit tästä.

Käy tutustumassa myös Feedin TikTokkiin!

Luetuimpia tällä viikolla