Google lopettaa Play Musiikki -palvelunsa – tätä on luvassa

Jo aiemmin tänä vuonna Google kertoi lopettavansa Play Musiikki -palvelunsa, mutta nyt alasajolle on tiedossa ajankohta.

Musiikin striimausmarkkinoita on vuodesta toiseen hallinnut ruotsalainen Spotify. Samaan aikaan Apple, Amazon, Google ja Tidal kamppailevat, kuka voisi haastaa striimausjätin sen vuosien dominoinnin jälkeen. Google ei ole oikein saanut jalansijaa musiikkipiireissä, joten seuraavaksi teknologiajätti yrittää yhdistää musiikin suosittuun videopalveluunsa, YouTubeen.

Käytännössä Google Play Musiikin alasajo tarkoittaa, että käyttäjät siirtyvät saman yrityksen toiseen vastaavaan palveluun. Monet toiminnot ja palvelut pysyvät samoina, ja soittolistat sekä ladatut kappaleet voi saumattomasti siirtää suoraan YouTube Music -palveluun.

Siirto tapahtuu porrastetusti, eli kaikkia käyttäjiä ei siirretä yhdellä kertaa. Siirtyminen itsessään on alkanut jo syyskuussa, mutta Google antaa viimeiseksi takarajaksi joulukuun 2020. Tämän jälkeen kaikki tiedot, mitä käyttäjillä Play Musiikissa on poistuu, ellei niitä ole siirtänyt YouTube Music -palvelun puolelle. Podcastit käyttäjä voi halutessaan siirtää Google Podcast -palveluun.

Loppujen lopuksi siis palvelut ja toiminnot eivät juurikaan muutu, mutta pienet yksityiskohdat ovat puhuttaneet sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Linus Sebastian on huomauttanut videoillaan, että uusi YouTube Music -palvelu ei ole saatavilla hänen lapsilleen, vaikka käytössä olisi perhesopimus, sillä alle 13-vuotiaat lapset eivät Googlen ehtojen mukaan saa YouTubea käyttää. Hänen mukaansa Play Musiikissa koko perhe nautti musiikista ilman ongelmia, ja onkin hieman pettynyt Googlen päätökseen lopettaa palvelu.

(Linus puhuu Play Musiikista kohdassa 4:31)

Google Play Musiikki poistuu siis käytöstä viimeistään joukuussa 2020. Tältä sivulta löydät tarvittaessa ohjeita, kuinka siirrät musiikkikirjastosi YouTube Music -palveluun. Youtube Music Premium -tilaus maksaa muiden striimauspalveluiden tapaan 9,99€/kuukausi.

Lue tuoreimmat viihde-artikkelit tästä.

Seuraa Feedifi myös Instagramissa, saadaksesi tuoreimmat jutut suoraan omaan feediisi!

Latest articles

Liittyvät artikkelit