WoW-striimaaja Ziqo bannattiin Twitchistä ”vahingossa”

World of Warcraft -selostaja ja Twitch-striimaaja Mohamed ”Ziqo” Beshir bannattiin Twitchistä melkein viikoksi, täysin ilman syytä.

Tammikuun 19. päivä, World of Warcraft -selostaja ja Twitch-striimaaja Mohamed ”Ziqo” Beshir ilmoitti faneilleen, ettei pysty striimaamaan useaan päivään. Hän myöhemmin vahvisti saaneensa bannit Twitchistä seitsemäksi päiväksi, täysin ilman varoitusta tai selitystä miksi.

Ziqo oli tehnyt asiasta Twitchille heti valituksen, tiedustellen banniensa syitä. Twitch oli vastannut hänen saaneen bannit vihapuheen takia, mutta eivät antaneet tarkkaa aikaa tai videota siitä, milloin kyseinen rike on tapahtunut.

Ziqo alkoi tämän jälkeen tutkia tiimikaverinsa edellisistä striimeistä tallennettuja VOD-tiedostoja. Hän löysi niistä kohdan, jossa hänen sanonta ”F*ck it” kuulostaa väärin kuultuna homofobiselta herjaukselta, johtuen hänen ruotsalaisesta aksentistaan. Voit kuunnella klipin alapuolella olevasta twiitistä.

Vasta lähetettyään taas uuden valituksen, antaen itse banneillensa kontekstin ja todistusaineiston, sai hän seuraavana aamuna sähköpostin, jossa kerrottiin sivuston peruneen hänen banninsa. Tästä huolimatta, Twitch jätti taas kertomatta tarkkaa syytä ”vahingossa” annetuille banneille.

Tammikuun 26. päivä, Ziqo julkaisi YouTube-kanavalleen videon, jossa hän kertoi siitä, miten pettynyt on Twitchin toimintaan. Voit katsoa videon alapuolelta.

On hyvin pelottavaa, miten Twitch voi antaa sivustolla vuosiakin striimanneille henkilöille bannit ilman sen suurempaa selitystä tai syytä miksi.

Striimajat voivatkin vain toivoa, että jatkossa asiat hoidettaisiin Twitchin puolelta paremmin, sillä jos näin voi käydä Ziqon kokoiselle striimaajalle, näin voi käydä kenelle tahansa.

Lue uusimmat striimaaja-artikkelit täältä.

Käy tutustumassa Feedin TikTokkiin!

Kuva: Blizzard Entertainment

Latest articles

Liittyvät artikkelit