Video: Apex Legends -tähtipelaaja joutui ”swattauksen” uhriksi – poliisit rynnäköivät taloon kesken Twitch-striimin

Apex Legends -tähtipelaaja joutui ”swattauksen” uhriksi kesken striimauksen, jolloin viranomainen käski häneltä kädet ylös sekä menemään maahan.

”Swattaus” on monen suositun ulkomaalaisen striimaajan riesa, joka tarkoittaa, että joku on soittanut viranomaisille ja pimittänyt väärää tietoa vaarallisesta henkilöstä, jotta joukko erikoisryhmäläisiä lähetettäisiin osoitteeseen tutkimaan asiaa.

Viimeisimpänä tämän hyökkäyksen sai kokea Apex Legends -tähtipelaaja ImperialHal, jonka striimiin tallentui koko tilanne. Pelijonossa odotellessa, oveen koputettiin raivokkaasti, josta seurasi ”Sheriffi, ovi auki välittömästi!” huuto.

Kun Hal avaa oven, häntä käsketään pistämään kädet ylös ja menemään maahan ja poistuu striimistään hetkeksi selittämään, että talossa ei ole mitään vaaraa. Hän palaa takaisin rauhallisena selittämään, mitä oli käynyt.

Hän kertoo poliisien olleen ystävällisiä, vaikka olivatkin potkaisseet ulko-ovensa sisään. Virkavalta oli myös tajunnut itsekkin kyseisen huijauksen ja suositteli striimaajan hankkimaan VPN:n estääkseen tätä tapahtumasta tulevaisuudessa.

Suomessa kyseinen ilkivalta ei tulisi toimimaan, mutta Amerikassa ”swattauksen” uhriksi on joutunut useat striimaajat vuosien ajan. Kerrotaan, että vääristä hälytyksistä voi seurata jopa 20 vuoden vankeustuomio.

Lue uusimmat striimaaja-artikkelit täältä.

Käy tutustumassa Feedin TikTokkiin!

Latest articles

Liittyvät artikkelit