TikTok bannasi Super Straight -hashtagin vihapuheeseen vedoten

TikTok on bannannut Super Straight -hashtagin ja sen alkuperäisen keksijän, vihapuheen ja vihamielisten ideologioiden levittämiseen, sekä sen transfobiseen luonteeseen vedoten.

Termin käytön aloitti alun perin TikTok-käyttäjä Kyle Royce, joka kertoi nyt jo poistetulla videolla keksineensä uuden seksuaalisuuden nimeltään ”Super Straight”. Hän sanoi sen tarkoittavan, että hän deittailee ”vain naiseksi syntyneitä naisia”, ja tämän vuoksi häntä ei voitaisi kutsua transfobiseksi, sillä ”on se hänen seksuaalisuutensa”.

Tagin bannien jälkeen, on sovellukseen kuitenkin ilmestynyt useita siitä muokattuja versioita. TikTokin edustaja kuitenkin vahvisti, että myös näiden käyttöä tullaan valvomaan, yhtiön seuratessa tilanteen kehittymistä.

Yhteisön ohjeistuksissa teemme selväksi, ettemme siedä vihapuhetta tai vihamielisiä ideologioita, ja ryhdymme toimiin ongelmien kiinnittäessä huomiomme. Jatkamme tämän tilanteen kehittymisen seuraamista ja teemme tarvittaessa lisätoimenpiteitä, kertoi TikTokin edustaja PinkNewsille.

Alkuperäinen Super Straight -video on ladattu sittemmin YouTubeen:

https://www.youtube.com/watch?v=z8vQhkPnEE4

Lue tuoreimmat viihdeartikkelit täältä.

Käy tutustumassa myös Feedin TikTokkiin!

Lähteet: PinkNews

Latest articles

Liittyvät artikkelit