Syrjäyttääkö YouTube TikTokin? Lupaa palkita 100 miljoonalla dollarilla sisällöntuottajia!

Syrjäyttääkö YouTube TikTokin? Yhtiö julkaisi nyt virallisesti YouTube Shorts -palvelunsa, joka on käytännössä samanlainen, kuin TikTok.

YouTube on julkaissut viimein YouTube Shorts -palvelunsa virallisesti, jonka idea on vastaavanlainen, kuin TikTok. Palvelussa keskitytään julkaisemaan lyhyitä, noin minuutin videoita. Musiikkinäytteiden lisäksi Shortsiin pystyy lisäämään normaalista YouTube videosta pätkiä.

Samaan aikaan YouTube on kerännyt Shorts nimisen rahaston, jonka kautta se lupaa maksaa yhdestä videosta jopa 10 000 dollarin palkkioita riippuen, miten hyvin video menestyy. Rahaston myötä, yhtiö aikoo tukea sisällöntuottajia 100 miljoonalla dollarilla vuoteen 2022 loppuun asti.

Rahaston toiminta ei kuitenkaan yllä Suomeen, mutta sen tarkoitus on laajentua myöskin muualle. Tällä hetkellä toiminta rajoittuu muun muassa Yhdysvaltoihin, Britanniaan, Japaniin ja Venäjälle.

YouTuben kilpailijoilla on myös vastaavanlaisia rahastoja. Esimerkiksi TikTok käynnisti miljardin dollarin rahaston tämän vuoden heinäkuussa, joka on käynnissä kolme vuotta. Myös Snapchat on luvannut rahallista palkkiota sisällöntuottajille.

YouTube on asettanut palkkion ehdoksi, ettei videota ei ole julkaistu missään muussa palvelussa ensimmäisenä. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi vanhat viraalit TikTokit eivät kelpaa palkkion ansaitsemiseksi.

Syrjäyttääkö YouTube TikTokin, se on oikeastaan vain ajankysymys.

Lue lisää uutisia tubettajista täältä!

Latest articles

Liittyvät artikkelit