Kaksi suomalaista tubettajaa hyppäsi keskelle talvista erämaata – reissu ei päättynyt hyvin

Daniel Ahola ja Andreas Tolonen tunnetaan suomitubessa vaativien haasteiden suorittajina. Ahola on suorittanut vapaaehtoisesti muun muassa puolustuvoimien barettimerkkikokeen ja Tolonen on juossut urheilukentällä 100 kilometriä.

Ahola matkaa uusimmassa videossaan Tolosen kanssa keskelle Lapin erämaata, apuna vain rajallinen määrä selviytymistarvikkeita. Helikopterikyydin saattelemana tubettajat jäävät luonnon armoille, eikä ihmisasutusta ole havaittavissa lähimaillakaan.

Aholan ja Tolosen suunnitelmana on matkata jalan Lapista Ouluun. Tämä osoittautuu pian erityisen hankalaksi, sillä lunta on polviin saakka ja matka etenee todella hitaasti lumisessa erämaassa.

Videon lopussa matka saa dramaattisen päätöksen, kun tubettajien voimat ovat loppumassa ja Aholan jalat menevät tunnottomiksi märkien sukkien jäätyessä. Selviytymishaaste joudutaan keskeyttämään ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää lähimmälle tielle käveleminen, josta auto tulee noutamaan tubettajat.

Viimeiset kilometrit osoittautuvat erittäin haasteellisiksi, sillä tubettajien ja autotien välissä on leveä järvi, jonka kiertäessä kestäisi koko yö. Heidän on siis otettava riski ja ylittää järvi, jonka aikana matka muuttuu tuskalliseksi.

– Me oltiin niin loppu, ettei me pystytty liikkumaan kunnolla, toteaa Ahola videolla.

Osa matkasta taittuu kontaten, mutta tubettajat lopulta saapuvat tielle ja matka saa onnellisen päätöksen.

– Jos yksikin asia oli ollu vähä vaikeempi tai joku ois menny viel enemmän mönkään ni ois oikeesti voinu käydä todella pahasti, selostaa Ahola videon taustalla.

Katso tubettajien dramaattinen selviytymishaaste Lapin erämaassa:

Artikkelikuva: Daniel Ahola, YouTube

Latest articles

Liittyvät artikkelit