xQc on katsotuin striimaaja Twitchissä – taustalla Among Us -pelin suosio

xQc on katsotuin striimaaja Twitchissä yli 16 miljoonan katselutunnin myötä. Suosion selittää Among Us-peli, joka räjähti syyskuun aikana.

Kanadalainen striimaaja Felix ”xQc” Lengyel nousi Twitchmetricsin datan mukaan piikkipaikalle, kun hänen striimiään on katsottu yhteensä yli 16,9 miljoonaa tuntia 30 päivän aikana. Yleensä suuret peliturnausjärjestäjät kuten ESL tai Riot Games ovat listan kärjessä heidän striimatessa kilpapelejä todella lyhyellä aikavälillä. xQc itse on striimannut kuukauden aikana noin 300 tuntia, mikä on huomattavasti vähemmän kun ESL tai Riot Games.

Vaikka RichardNinja” Blevinsillä ja Michael ”Shroud” Grzesiekillä on yksilöllisistä striimaajista yli puolet enemmän seuraajia, he eivät pääse katselutunneissa lähellekään entisen Overwatch-ammattilaisen lukemia. Among Us-pelistä tuli samalla myös katsotuin peli samalla ajanjaksolla, lukeman ollessa yhteensä 143 miljoonaa tuntia.

Miksi xQc ja Among Us ovat niin suosittuja?

Kymmenen pelaajan auloista koostuvat pelit ovat tehneet siitä täydellisen striimaajille, jolloin monet katsojat voivat katsoa eri näkökulmista samaa peliä. Erityisesti xQc on pelannut suurempien tubettajien kanssa, kuten JeremyToast” Wang, Felix ”PewDiePie” Kjellberg,  Jaryd ”Summit1g” Lazar ja monien muiden kanssa, joka on ollut varmasti menestyksen avain hänen katsojaluvuille.

Vaikka loppua ei näy Among Us boomille, kärkipaikka voi vaihtua hyvinkin äkkiä seuraavien viikkojen aikana, kun Riot Games striimaa tällä hetkellä vuoden 2020 League of Legends maailmanmestaruus turnausta, jossa playoffit alkavat hyvinkin piakkoin.

Lue uusimmat Twitchin artikkelit tästä.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit