Twitchiin tulossa uusi tapa lahjoittaa – vain puolet rahoista striimaajalle

Twitchiin on tulossa uusi tapa lahjoittaa rahaa sisällöntuottajille. Uusi ominaisuus ei ole kuitenkaan kerännyt juurikaan kehuja.

Amazonin omistama, maailman suosituin striimauspalvelu Twitch on tuomassa palveluunsa uutta tapaa lahjoittaa rahaan striimaajille. Miljoonia katsojia päivittäin keräävä Twitch on noussut viime vuosina selkeäksi markkinajohtajaksi, eikä sitä ole toistaiseksi pystynyt haastamaan kukaan. Esimerkiksi Microsoft yritti haastaa striimijättiä omalla Mixer -palvelullaan, mutta tarina päättyi lopulta sivuston sulkemiseen miljoonien hukattujen dollarien jälkeen.

Twitch ansaitsee rahaa mm. striimeihin asetetuista mainoksista, Prime -tilauksista, kanavatilauksista ja niin kutsutuista ”biteistä”. Striimaajat saavat osansa näistä tuloista, ja pystyvät näin jopa tekemään live-lähetyksiä päätyönään.

Striimaajilla on kuitenkin ollut aina yksi tulonlähde, josta Twitch ei ole saanut senttiäkään. Nämä ovat yleensä StreamLabsin, tai jonkin muun kolmannen osapuolen sivun kautta tapahtuvat lahjoitukset.

Nyt Twitch haluaa saada oman palansa kakkua myös lahjoituksista, sillä se on testannut uutta ”Celebrations” -ominaisuutta. Toimintamalli olisi juurikin samanlainen kuin nykyisissä lahjoituksissa, mutta Twitch ottaisi lahjoituksen kokonaissummasta puolet, jättäen striimaajalle siis vain puolet ”donateista”. Kuten arvata saattaa, aihe on herättänyt keskustelua sosiaalisen median puolella.

Ominaisuus on kuitenkin vasta testivaiheessa, ja striimaajat voivat halutessaan jättäytyä kokeilusta pois. Twitch kerääkin nyt palautetta sisällöntuottajiltaan, ja parantelee Celebrationia yhdessä käyttäjien kanssa. Toivon mukaan molemmat osapuolet ovat loppujen lopuksi tyytyväisiä uuteen tapaan saada katsojia maksamaan näkemästään sisällöstä.

Lue uusimmat striimaaja-artikkelit täältä.

Seuraa Feedi.fi myös instagramissa, saadaksesi tuoreimmat jutut suoraan omaan feediisi!

Latest articles

Liittyvät artikkelit