Shroudilta tuli rohkea väitös – CS:GO on ”kiistatta kuolemassa” 100 Thievesin vetäydyttyä

Shroudilta tuli rohkea väitös eilisessä striimissä, kun 100 Thievesin kaltaisia joukkueita vetäytyy CS:GO:sta etenkin Pohjois-Amerikassa.

Michael ’shroud’ Grzesiekin CS:GO päivät ovat jo kaukana hänen takanaan, mutta Cloud9 kokoonpanon entisen tähdellä on synkät näkymät pelin tulevaisuutta koskien. Hän oli vuosina 2013-2017 seuratuimpia ja parhaimpia ammattilaispelaajia Pohjois-Amerikassa, jolloin hän keräsi hyvin paljon näkyvyyttä. Shroud pääsi pelaamaan Major -turnauksissa seitsemän kertaa, voitti lukemattomia alueellisia turnauksia sekä joitain maailmanlaajuisia turnauksia, kuten ESL Pro League Season 4:n vuonna 2016.

Shroud väitti, että itse FPS -pelit eivät ole kuolemassa minkään ulkoisen kilpailun takia, vaan pidemminkin isojen organisaatioiden poistumisen kautta, kuten viimeisimpänä 100 Thieves, joka on yksi tunnetuimmista joukkueista eri tietokonepeleissä.

NA-joukkueita (North America) on nyt vain muutama. NA ei enää ole myöskään lainkaan suosittu. Meillä on EG, Liquid ja siinä oikeastaan kaikki. Loput joukkueet tulevat Euroopasta” hän sanoi.

Hän jatkaa sanoen: ”NA:ssa CS:GO kuoli, nyt, pahasti. Mielestäni se on iso häviö koko yhteisölle menettää heidät. Maanosa toi niin paljon hypeä ja jännitystä peliin, että sen häviäminen tulee kirpaisemaan.

Tunnetusti Euroopan joukkueita pidetään parempina ja amerikkalaiset pääsevät näyttämään taitojaan ainoastaan vain LAN -tapahtumissa, jolloin pelataan samassa verkossa, missä viivettä ei ole ollenkaan. Kuitenkin koronavirus -pandemian takia isoja LAN -turnauksia ei olla päästy järjestämään, jonka takia pelejä on pelattu pääasiassa vain verkossa, eikä silloin ole mahdollista pelata Euroopan joukkueita vastaan, ison viiveen takia.

Shroud kyseenalaisti myös, miten paljon CS:GO joukkueisiin pumpataan rahaa. Hän väittää, että Pohjois-Amerikassa on edelleen pelaajia, jotka tienaavat 40 000 dollaria kuukaudessa ja miettii, onko se sijoittamisen arvoista.

Hän myös kritisoi Pohjois-Amerikkalaisten harjoituskulttuuria, mikä on suurin syy puutteelliseen kansainväliseen menestykseen. Maanosa on voittanut vain yhden Major -turnauksen 2018, kun Cloud9 voitti ilman Shroudia. Potentiaalia oli paljon, mutta joukkueilla ei ollut oikeaa mentaliteettia.

Se määrä harjoituspelejä, mitä saimme ⁠- oh my god. Puolet harjoituksistamme oli ajanhukkaa. Oli se sitten meidän tai toisen joukkueen vika, se oli niin ontuvaa. Kaikki halusivat vain voittaa, jopa harjoituspeleissä (eikä keskittyä pelin sisäisiin asioihin). Voittaminen niissä ei tuo sinulle mitään. ”

Shroudilta tuli rohkea väitös CS:GO:n kuolemisesta ja muista mielipiteistä videolla!

Lue uusimmat striimaaja-artikkelit täältä.

Seuraa Feedi.fi myös instagramissa, saadaksesi tuoreimmat jutut suoraan omaan feediisi!

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit