PhantomL0rd haastaa Twitchin jälleen oikeuteen – merkittäviä seurauksia tuhansille striimaajille?

PhantomL0rd haastaa Twitchin uudelleen oikeuteen sopimusrikkomuksesta, kun striimaajan kumppanuussopimus katkaistiin ilman perusteluja.

Vuosina 2012-2016 James ”PhantomL0rd” Varga oli hitaasti kasvamassa yhdeksi Twitchin suosituimmista striimaajista ja hän lopulta kirjoitti kumppanuussopimuksen yhtiön kanssa. Kuitenkin vuonna 2016 yhtiö päätti bannata hänen tilinsä, kuitenkaan perustelematta tai antamalla kirjallista ilmoitusta. Bannit kuitenkin voidaan yhdistää siihen, että PhantomL0rd jäi kiinni pyörittämässä itse CS:GO Shuffle -uhkapelisivustoa, jota hän pelasi striimissään ja tuntui voittavan aina suuria määriä rahaa, eli toisin sanoen voitot oli jo järjestetty etukäteen hänelle.

Twitch oli pyytänyt PhantomLordin koko tapausta mitätöidyksi mainitsemalla Communications Decency Act -lain 230 §:ää. Tuomarit ovat kuitenkin vihdoin tehneet päätöksen PhantomLordin hyväksi. Hän saa jatkaa oikeudenkäyntiään suoratoistoalustaa vastaan ​​ja vaatia jopa vahingonkorvauksia ilmoitettujen 50000 dollarin lisäksi.

Tämä oli Twitchin kumppanuussopimuksen rikkomista, ja tästä syystä San Franciscon ylempi oikeus päätti PhantomLordin puolesta, koska § 230 ei ”oikeuta Twitchiä mitätöimään PhantomL0rd vaatimuksista sopimattomasta irtisanomisesta”.

Tämä on tärkeä päätös Vargan etenemiselle hänen pyrkiessään saamaan täysiä korvauksia Twitchin laittomasta irtisanomisesta aiheutuneista menetyksistä, jonka aloitti oikeudenkäynnin ensimmäisen kerran vuonna 2018. Oikeudenkäynnin jatkuminen aiheuttaa myös merkittäviä seurauksia sadoille, ellei tuhansille muille striimaajille, jotka ovat allekirjoittaneet sopimuksen Twitchin kanssa ja luottavat heidän alustaansa pääasialliseen tulolähteeseenä ja ammatillisena sijoituksena.

Lue uusimmat Striimaaja-artikkelit täältä.

Muista seurata meitä myös Instagramissa!

Latest articles

Liittyvät artikkelit