Twitch salli vihdoin striimaamisen myös muille alustoille – TikTok kehuu päätöstä

23. elokuuta Twitch oli yhteydessä kumppanistriimaajiinsa, joille suoratoistojätti kertoi todella isosta mullistuksesta. Jatkossa kumppanistriimaajat saavat striimata Twitchin lisäksi myös muille alustoille. Ennen ilmoitusta Twitchin ja kumppanistriimaajien välillä oli yksinoikeussääntö, joka kielsi striimaajia livelähettämästä muille alustoille.

Yksinoikeussäännön vuoksi useat striimaajat päättivät luopua kumppanuusasemastaan, jotta he pystyivät striimaamaan useilla alustoilla samanaikaisesti

”Tästä päivästä lähtien voit luoda livesisältöä muille alustoille. Tämä tarkoittaa, että sinulla on enemmän joustavia vaihtoehtoja tutkia, miten voit käyttää erilaisia alustan ulkopuolisia ominaisuuksia yhteisösi rakentamiseen Twitchin ulkopuolella”, tiedotteessa kerrottiin.

”Uskomme edelleen, että Twitch on paras paikka, jossa tekijät voivat rakentaa yhteisöään ja olla tekemissä sen kanssa.”

Yksinoikeussäännön poistamisen myötä, ei kaikkia sääntöjä kuitenkaan kumottu. Jatkossakaan ei ole sallittua striimata samanaikaisesta esimerkiksi Twitchiin ja YouTubeen.

Twitch mainitsi, että ”lyhytmuotoiset mobiilipalvelut”, kuten TikTok- ja Instagram-livet ovat alustoja, joissa yksinoikeissääntö on poistettu kokonaan.

 

TikTok kehuu Twitchin päätöstä

TikTok liven hallinnasta vastaava johtaja Zachary Diazin mielestä Twitchin tekemät muutokset ovat ”massiivisia”

– ”Olen erittäin iloinen nähdessäni Twitchin tunnustavan, että kasvu ja sitoutuminen, jota voidaan saavuttaa luomalla sisältöä useille alustoille, on parempi vaihtoehto kuin alustayksinoikeuden lukittu luonne. Tämä on kiistaton voitto tekijöille ja heidän yhteisölleen, Diaz kirjoitti Twitterissä.

Twitchin päätöksestä on kulunut muutama päivä, joten on mielenkiintoista seurata, miten striimaajat aikovat hyödyntää uutta mahdollisuutta striimata useille eri alustoille.

Lue myös: Somejoukkue Aston Gilla löylyttää vastustajiaan – viimeisimmän matsin “lämärit” näyttävät tasoeron

Latest articles

Liittyvät artikkelit