Kirdez avasi Twitch-taukoaan – “Tilanne on ollut raskas ja olen henkisesti erittäin väsynyt”

Suomalainen striimaaja Kirdez avasi Twitch-taukoaan ja kertoi milloin mahdollinen palaaminen livelähetysten pariin on tapahtumassa.

Suomen suosituimpiin striimaajiin kuuluva Kiri ”Kirdez” Kylmälä on ollut tauolla striimaamisesta helmikuun 12. päivä lähtien. Kirdez avasi Feedille tauostaan ja fiiliksiä, joita hän on lähiaikoina pyöritellyt mielessään.

25-vuotias striimaaja on ollut vuoden sisään tauolla nyt kahdesti ja molemmilla kerroilla tauot ovat johtuneet ihmissuhdeongelmista.

– Tauot ovat johtuneet ihmissuhdeongelmista. Tiesin, että parisuhteeni epäterve tila tulee viemään paljon energiaa, enkä välttämättä pysty keskittyä striimaamiseen täysin. Halusimme kuitenkin antaa mahdollisuuden ja olimme yhdessä pitkään sitä mieltä, että asiat ovat korjattavissa, Kirdez aloitti kertomalla tilanteestaan.

Tauko on tehnyt selvästi hyvää, mutta Kirdez on vielä henkisesti väsynyt, eikä ole aivan vielä valmis palaamaan striimaamaan aktiivisesti.

– Asioista juttelemalla ja apua hakemalla pääsemme elämään yhdessä normaalisti ja pääsemme kiinni omiin juttuihimme takaisin. Asiat kuitenkin loppua kohden alkoi tuntua ylitsepääsemättömiltä tai sellaisilta, jotka vaatisivat liikaa töitä. Ajatus siitä, että tulevaisuus yhdessä olisi varma – oli hävinnyt. Erosimme aikaisemmin viime vuonna, jolloin kummastakin tuntui, että kortteja jäi kääntämättä. Tämä toinen yritys varmisti sen, että kaikki kortit on käännetty.

– Tilanne on ollut raskas ja olen henkisesti erittäin väsynyt. Tilanteeseen tuli kuitenkin ratkaisu ja koen, että kykenen keskittymään taas striimaamiseen täysin, hetken palautumisen jälkeen, ehkä noin viikon päästä, Kirdez jatkoi.

Kuva: Kirdez Instagram

Yli kuukauden mittainen tauko on kulunut normaalin arjen pyörittämisessä ja hän on keskittynyt ratkomaan ihmissuhdeongelmiaan.

– Tauon aikana energiani on pitkälti mennyt perusarkeen ja ihmissuhteeni ratkomiseen. Vietin paljon aikaa toisella paikkakunnalla exäni luona.

Kirdez on tunnettu hurjista striimaustunneista. Hän saattaa viettää helposti tietokoneellaan 12 tuntia livelähetystä tehden, useampana päivänä viikossa, mutta nyt tauko on saanut tajuamaan, että hänen on löydettävä tietynlainen tasapaino striimaamiseen tulevaisuudessa.

– Tauon aikana olen ikävöinyt striimaamista ja chattia. Olen tajunnut kuinka tärkeä asia striimaaminen minulle on. Väännän välillä hullun lailla striimiä ja mitä enemmän striimaan, sitä enemmän asetan itselleni paineita. Ajan itseni helposti burnoutiin ja koen, että tauot ehkäisevät sitä. Tauot muistuttavat siitä, että vaikka tekeminen on hauskaa ja intohimo, ei voi itseltään pyytää liikoja ja fiilis pitää pysyä hyvänä.

Lue myös: Haastattelussa OG Ulla-Maija – “Olen tarkempi, että mitä sanon tai teen striimeissäni”

Tauon aikana Kirdez on selkeästi oppinut itsestään ja haluaa tuoda käsittelemiään asioita myös striimeihinsä, esimerkiksi puhumalla ihmissuhteista ja mielenterveydestä katsojille.

– Olen myös tajunnut, että pitää olla varovainen, kuinka paljon on valmis antamaan itsestä ihmissuhteissa. Tauon aikana tapahtuneet kokemukset ovat herättäneet minussa kiinnostusta puhua ihmissuhteista ja mielenterveydestä striimissäni. Uskon, että minulla on annettavaa sen suhteen, ja voin saada mielenkiintoisia ja erilaisia näkemyksiä chatiltani. Yritän tulevaisuudessa keskittyä enemmän siihen, mitä uutta voisin tuoda striimeihin. En kuitenkaan usko, että mitään radikaaleja muutoksia on tulossa, tykkään vetää fiilispohjalta omana itsenäni ja silleen ollaan menty tähänkin asti.

Kirdezin sanojen mukaan striimit tulevat jatkumaan noin viikon päästä ja samalla kaavalla kuin ennenkin, mutta uusia tuuliakin on mahdollisesti tulossa.

– Kun palaan, keskityn vain striimirutiinin takaisin saamiseen ja hyvään fiilikseen. Teen siis samoja juttuja kuin aikaisemminkin; kilpapelejä, just chattingia, musiikkia, aiheista puhumista ja salilivejä, jos koronatilanne sallii. Uskon, että uusia visioita alkaa tulemaan, kun saan taas striimirutiinista kiinni.

Kirdezin Twitch-kanavan löydät tästä. Hän kertoi ilmoittavansa tarkemman paluupäivän hänen Discord-kanavaltaan, kunnes on täysin varma, milloin paluun aikataulu on selvillä.

Lue uusimmat striimaaja-artikkelit täältä.

Käy tutustumassa Feedin TikTokkiin!

Artikkelikuva: Kirdez Instagram

Latest articles

Liittyvät artikkelit