Haastattelussa Ella ja Helmi – maajoukkuetason urheilijat muuttuivat tubetähdiksi!

Ella ja Helmi aloittivat tubettamisen, vaikka taustalla oli monien vuosien menestystä maajoukkuetasolla voimistelun parissa. Feedin haastattelussa he avaavat, miten heidän kanava sai alkunsa, sekä saavutuksistaan voimistelun sekä tanssin parissa.

Ella ja Helmi asuvat Suomen ensimmäisessä tubetalossa, Meemitalossa. Kanava on noussut tunnetuksi useiden haaste-, meikki- sekä vaatevideoiden avulla. 20-vuotiaiden tubettajien YouTube-kanavalla on yli 90 000 tilaajaa, ja viime vuoden aikana kaksikko teki lopullisen läpimurron YouTube maailmaan. Ennen tubeuraa, Ella ja Helmi olivat maajoukkuetason kilpa-aerobic voimistelijoita, mutta lopulta sisällöntuottaminen vei voiton.

Mistä kaikki alkoi?

Mitä kautta tutustuitte toisiinne ja mistä saitte idean yhteiselle kanavalle?

Ella: Me tutustuttiin voimistelun puolelta, olimme molemmat noin 11-12 vuotiaita. Aluksi emme olleet kovin hyviä kavereita, mutta pikkuhiljaa rupesimme hengaamaan yhdessä.

Helmi: Molemmat meistä ollaan aina katsottu paljon YouTubea. Samaan aikaan kun rupesimme kaveraamaan, teimme Nokia 5230 -kännykällä semmoisia lyhytelokuvia, musiikkivideoita sun muita. Olemme tehneet oikeastaan aina jonkinnäköisiä videoita.

Ella: Kanavan perustaminen tuli luonnostaan. Molemmat meistä on aina ollut semmoisia ”linssiludeja”. Tykkäämme olla kameran edessä ja kuvata. Uskon myös, että tanssimisesta on ollut apua, sillä olemme esiintyneet jonkin verran niiden vuosien aikana.

Onko teillä vaikeuksia erottaa vapaa-aika videoiden kuvaamisesta?

Tämä työ on semmoinen, että saat itse päättää, mitä teet ja milloin, jolloin vapaa- ja työaika sekoittuu tosi helposti. Olemme yrittäneet parantaa sitä, mutta emme ole kovin hyviä siinä. Ideoimme kokoajan ja täällä asuminen ei auta siihen asiaan, koska käytännössä asut omalla työpaikalla, Tytöt vastaavat yhteisesti.

Minkälaisia vastoinkäymisiä teille on käynyt uranne aikana?

Varsinaisesti ei ole ollut, mutta kun aloitimme tekemään videoita, saimme paljon vihaa. Ymmärrämme sen, koska emme olleet vielä varmoja, minkälaisia videoita haluamme tehdä ja teimme vähän kaikenlaista. Pidämme sitä enemmän harjoituksena kuin vastoinkäymisenä.

Mitä kaikkea on kuulunut isoimpaan yhteistyö projektiin?

Isoin yhteistyö oli Powerin kanssa ja se vaati paljon enemmän valmistelua kuin muut videot. Pidimme silloin Halloween juhlat, jolloin haimme Powerilta koristeet juhlia varten ja kuvasimme jokaisen koristelun. Teimme myös tarjoilut, joka vei tosi paljon aikaa. Pandemian tilanne ei myöskään parantanut asiaa, koska piti myös miettiä, miten saamme järjestettyä juhlat turvallisesti.

Ella ja Helmi järjestivät Halloween juhlat Meemitalossa lokakuun lopussa. Kuva: Ella ja Helmi YouTube

Tanssi & Voimistelu

Ella ja Helmi ovat harrastaneet melkein koko elämänsä aerobicia sekä tanssimista maajoukkuetasolla asti, mutta eivät ole tuoneet saavutuksiaan esille videoissa. Heidän mukaan saavutukset eivät tunnu erikoisilta, koska kyseessä on ollut jokapäiväinen arki tähän asti.

Olette molemmat harrastaneet aerobicia, mutta se on jäänyt vähemmälle tubeuran lähdettyä nousuun. Kertoisitteko saavutuksistanne harrastusten parissa?

Helmi: Mä harrastin kilpa-aerobicia 11-vuotiaasta lähtien. Se oli mun koko elämä ja lopetin vähän ennen kuin muutimme tänne (Meemitaloon). Ennen sitä kilpailin EM-kisoissa kaksi kertaa, olin viisi vuotta maajoukkueessa sekä voitin useamman SM-mitalin lajin parissa.

Ella: Harrastin myös kilpa-aerobicia, mutta vaihdoin siitä tanssiin vuonna 2015. Mun piti lopettaa myös samoihin aikoihin kun Helmi, mutta koronan takia meidän kisat siirtyivät syyskuulle, joten treenasin täältä käsin siihen asti. Uran aikana esiinnyin EM- ja MM-kisoissa, voitin pari SM-mitalia, sekä olin myös muutaman vuoden maajoukkueessa.

Ette ole tuoneet saavutuksianne esille katsojillenne, miksi?

–  Siihen aikaan se tuntui, että siinä ei ole mitään erikoista, koska se oli jokapäiväistä arkea meille molemmille.

Hyvät ja huonot puolet teidän kilpa-urheilu uralla?

Hyvä puoli oli se yhteisö, mikä meillä oli. Niistä ihmisistä tulee sun toinen perhe, pääsee matkustamaan ja oppii tosi paljon kaikkea. Huonoja puolia oli taas, että kun kisataan kovalla tasolla, se on sun koko elämä ja kaikelle muulle on vähemmän aikaa. Nyt kun me lopetettiin, tuntuu, että elämä vasta alkaa nyt. Silti niistä vuosista on enemmän hyvää kun huonoa.

Onko kipinä harrastamiseen hiipunut vai näettekö itsenne tanssiharrastuksien parissa tulevaisuudessa?

Ella: Musta tuntuu, että mun kipinä vaan kasvoi, kun lopetin. Suunnittelen edelleen ”comebackkia” tulevaisuudessa.

Helmi: Mun kipinä hiipui siitä hommasta jo noin vuosi sitten, joten olen kyllä sitä mieltä, että olen kisannut tarpeeksi. Tanssiminen on silti aina lähellä sydäntä, joten toivottavasti pääsisimme joskus tekemään live-keikkoja.

Onko tubettamisessa ja tanssimisessa jotain samanlaista?

Kyllä me koetaan, että niissä on tosi paljon samaa. Kaikki tekeminen pitää miettiä sen pohjalta, sekä pitää olla omistautunut ja halu tehdä sitä juttua.

Lue myös: “Otettiin riski ja muutettiin Tampereelle” – Feedin haastattelussa Santtust

Molemmat tytöistä ovat kisanneet harrastuksiensa parissa, olleet maajoukkueissa vuosia sekä voittaneet SM-mitaleita.

TikTokin kasvu sekä kanavan tulevaisuus

Useat somevaikuttajat ovat sitä mieltä, että Instagram ja YouTube ovat laskussa, kun taas TikTok on huomattavassa nousussa. Oletteko samaa mieltä?

Helmi: Kyllä mä koen, että TikTokista tulee pääkanava. Tällä hetkellä Yhdysvalloissa ja joissain Euroopan maissa on semmoinen Creator Fund, jonka kautta näyttökerroista saa rahaa. Sitä ei ole vielä Suomessa, mutta se on tulossa. Se varmasti lisää sisällöntuottajia paljon.

Ella: Meillä on itse asiassa 10 kertaa enemmän yhteistöitä TikTokissa kuin YouTubessa. Instagram on laskussa ehkä siksi, että sovellus on muuttunut tosi paljon.

Minkälaista on olla muiden videoilla verrattavissa omiin videoihin? Onko siinä jotain erilaista fiilistä?

Se on tosi erilaista, ei tarvitse miettiä editointia tai miltä video tulee näyttämään. Voi olla vaan mukana ja se on jonkun muun vastuulla, minkälainen siitä videosta tulee.

Kun teitä kysyttiin mukaan Meemitaloon, oliko teillä pientäkään epäilystä sen toimivuudesta, vai olitteko heti mukana ideassa?

Meemitalo oli silloin semmoinen hauska heitto, ei me siinä vaiheessa oltu varmoja, tuleeko se toteutumaan. Silti me epäilty missään vaiheessa sen toimivuutta, koska se oli meidän sekä Nikon ja Santun idea, pitihän siinä olla täysillä mukana.

Kun teitä on kaksi, niin miten olette järjestelleet työvuoronne esim. editoinnin, ideoinnin tai muun suhteen?

Me osataan hyvin jakaa työt keskenään. Videot editoidaan vuorotellen ja jos toinen on väsynyt, niin apu on lähellä sekä kommunikoimme paljon keskenämme.

Mitkä on Ella ja Helmin tulevaisuuden suunnitelmat ja tavoitteet?

Ensimmäinen tavoite meillä on saada 100 000 tilaajaa täyteen. Haluaisimme tehdä myös keikkoja, mutta koronan takia se ei ole vielä mahdollista. Myös MiniElla ja -Helmi on tulossa! Olemme saaneet todella paljon Instagram Directiin hakijoita, joten sekin on vielä edessä.

Haluatteko paljastaa, mitä Ella ja Helmi kanavalle on odotettavissa ensi vuoden puolella?

Meillä on yksi tosi iso salaisuus maaliskuussa, mistä me ei voida kertoa vielä, mutta se on tosi iso juttu!

Feedissä: Ella ja Helmi

Lue tuoreimmat Tubettaja-artikkelit tästä.

Käy tutustumassa Feedin TikTokkiin!

Latest articles

Liittyvät artikkelit