Uusi Iphone 12 -mallisto julki – kaikki mitä sinun pitää tietää

Uusi Iphone 12 -mallisto julkaistiin eilen Applen verkkotapahtumassa, sisältäen neljä uutta mallia, jotka tukevat 5G:tä.

Apple järjesti kauan odotetun verkkotapahtuman, jossa julkaistiin uusi iPhone 12 -mallisto. Aiempiin malleihin verrattuna puhelimen muotoilu on palannut juurilleen vastaamaan 2013 julkaistuja iPhone 4 ja 5 -malleja.

Uusien puhelimien valttikorttina pidetään sen nopeutta ja jopa neljä kertaa parempaa pudotuskestävyyttä. Puhelimessa on A14 -siru, jota myydään nopeimpana järjestelmäpiirinä älypuhelimissa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi biljoonia laskutoimituksia Neural Enginellä tai Dolby Vision -kuvaamisen, mihin edes jotkut ammattilais elokuvakamerat eivät pysty. Myös verkkoyhteyksistä ei pitäisi olla huolta, sillä mallisto tukee jatkuvasti uusille alueille levittäytyvää 5g-verkkoa.

Uusi Yötila tulee laajakulma- ja ultralaajakulmakameroihin, joten hämärällä otetut kuvat ovat näin ollen parempi laatuisia. Applen mukaan Yötila päästää sisään 27 prosenttia enemmän valoa, joten kuviin jää enemmän yksityiskohtia. Kaiken lisäksi sen mukana on Timelapse-videokuvaustoiminto.

Uudet puhelimet tukevat myös MagSafe-magneettilatausta, jossa langaton laturi kiinnittyy puhelimen taakse. Tähän on myynnissä myös lisävarusteena lompakko, jossa on suoja luottokorttien väärinkäyttämiselle.

Puhelimien mukana ei enää kuitenkaan tule virtalähdettä tai kuulokkeita, joita Apple perustelee niitten vähäisellä käytöllä, sekä parantamalla hiilijalanjälkeä vuosittain yli 2 miljoonalla tonnilla.

Entä hinta?

Uusi iPhone 12 -mallisto sisältää siis neljä puhelinta, jotka ovat iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max. Tämä tarkoittaa että aiempina vuosina julkistetut SE -, XR – ja 11 -mallien hinnat tulevat laskemaan.

6,1 tuuman uudella OLED-näytöllä varustettu iPhone 12:n lähtöhinta on 929-1099 euroa sisäisestä muistista riippuen.

Ensimmäisenä mainitussa Minissä on kaikki samat toiminnot, mutta vain pienemmässä koossa 5,4 tuuman näytöllä lähtöhintaan 829-999 euroa.

Viime mallien mukaisesti, Apple toi markkinoille myös Pro-versiot, joissa on 6,1 ja 6,7 tuuman näytöt. Pro malleissa on kolmoiskamera, joka tarjoaa Prossa kaksinkertaisen ja Pro Maxissa 2,5-kertaisen optisen zoomin. iPhone 12 Pro tulee olemaan 1179-1529 euroa ja iPhone Pro Max 1279-1629 euroa.

Missasitko Applen verkkotapahtuman? Ei hätää, kaikki on taltioitu 51 sekunnin videolle:

https://www.youtube.com/watch?v=Gz8vBoEFArA

Lue tuoreimmat viihde-artikkelit tästä.

Seuraa Feedifi myös Instagramissa, saadaksesi tuoreimmat jutut suoraan omaan feediisi!

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit