Twitch jyrää livestream-palveluissa – YouTube ja Facebook rämpivät kaukana takana

Twitch on tällä hetkellä suosituin striimauspalvelu, jonka striimaustunneilla ja striimien määrän alle varjoon jäävät YouTube ja Facebook Gaming. Twitchissä katsotaan sisältöä tuntien perusteella lähes viisinkertaisesti enemmän verrattuna YouTuben ja Facebookin tarjoamiin livestream-palveluihin. 

Kaikille tuttu YouTube on ollut jo pitkään vaikuttajien ja sisällöntuottajien aktiivisessa käytössä. Vauraissa maissa siitä on muodostunut oma yhteisö ja jopa kulttuuri, myös täällä Suomessakin.

Suunniteltujen videoiden katsomisen sijaan kilpailijaksi on noussut striimipalvelu Twitch, jossa livepelaaminen ja reaaliaikainen vuorovaikuttaminen katsojiin on mahdollista, mikä on muuttanut sisällöntuotantoa etenkin nuorten kohdalla merkittävästi.

Uusien tutkimusten mukaan Twitch jatkaa livestriimauksen herruutta YouTuben ja Facebookin striimipalvelujen jätti-investoinneista huolimatta. Vaikka livestriimaus on kasvattanut suosiotaan ja kilpailija-alustat ovat houkutelleet Twitch-striimaajia pois kotikentältä omille alustoilleen isoilla tarjouksilla, se ei ole silti merkittävästi heikentänyt Twitchin suosiota.

StreamHatchetin tekemistä tilastoista huomaa Twitchin olevan heittämällä suosituin palvelu striimattujen tuntien suhteen ja kilpailijapalveluilla on vielä todella pitkä matka Twitchin striimituntien saavuttamiseksi.

Kuva: StreamHatchet

YouTube ja Facebook eivät ole kuitenkaan luovuttamassa striimipalveluidensa osalta, vaan ne pyrkivät etsimään parhaimpia mahdollisia ratkaisuja Twitchin kilpailuttamiseksi.

Artikkelikuva: Twitch, Youtube, Facebook Gaming, Twitter

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit