TikTok estettiin Venäjällä – Netlix meni myös maan kielletylle listalle!

TikTok toimii globaalisti ja kuka tahansa voi katsoa siellä olevaa sisältöä mihin aikaan haluaakaan. Näin ei kuitenkaan enää ole, sillä venäläisiltä käyttäjiltä evättiin oikeus katsoa videosisältöä kyseistä palvelusta.

Yritys ilmoitti eilen Twitterissä estävänsä sekä Venäjällä tapahtuvan livestriimauksen, että myös uuden sisällön julkaisemisen.

– Venäjän uuden valeuutisia koskevan lain valossa meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin keskeyttää livestriimaus ja videopalvelumme uusi sisältö, kun tarkastelemme tämän lain turvallisuusvaikutuksia. Tämä ei vaikuta sovelluksen sisäiseen viestipalveluumme, kirjoittaa TikTokComms Twitterissä.

Venäjän uuden lain mukaan kuka tahansa organisaatio voi saada jopa 15 vuoden vankeustuomion valheuutisten levittämisestä, joka koskee myös somesivustoja. Taustalla on vaikuttanut Ukrainan konflikti.

Myös toinen supersuosittu suoratoistopalvelu Netflix on tehnyt kylmän päätöksen kylmälle maaperälle, nimittäin se on päättänyt myös keskeyttää palvelunsa Venäjällä.

”Olemme paikan päällä vallitsevien olosuhteiden vuoksi päättäneet keskeyttää palvelumme Venäjällä”, Netflixin tiedottaja sanoi eilen Varietyn mukaan.

Edes tulevia elokuvia, kuten The Batmania, Morbiusta ja Sonic the Hedgehogia ei tulla kyseisessä valtiossa julkaisemaan.

Lue myös: TikTokkaaja pidätettiin miljardien dollarien Bitcoin-varkaudesta – viranomaiset löysivät jättisumman aviomiehen lompakosta!

Latest articles

Liittyvät artikkelit