Striimaaja luotti liikaa omaan Teslaansa – automaattinen ajotila aiheutti ”läheltä piti”-tilanteen!

Hiljattain Twitch-tilin perustanut Jondwillis oli lähellä aiheuttaa kolarin, kun hänen Tesla-autonsa ”jäätyi”, jonka jälkeen se lähti peruuttamaan itsestään. Kolari olisi voinut olla vain sekuntien päässä, mikäli auton takana olisi ollut muita autoilijoita.

Jondwillis on striimaaja, joka perusti Twitch-kanavansa 4 päivää sitten ja on tehnyt alle viikon sisällä useita striimejä, joissa hän ajaa Tesla-autollaan ympäri Yhdysvaltojen maanteitä.

Hänen ajamisensa ei ole turvallista kahden käden pitämistä ratissa, vaan hän on kokeillut jo usean päivän ajan ajamista ilman käsiä. Kyseessä ei ole kuitenkaan uhkarohkeaa kädetöntä ajamista vaan Teslan ”Full Self Drive”-ajotila. Tämä tarkoittaa Teslan automaattista tekoälyyn perustuvaa ajamista, jolloin auto tunnistaa ympärillään olevat esteet ja reagoi niihin esimerkiksi jarruttaen itsestään.

Twitchissä todistettiin 9. helmikuuta ”läheltä piti”-tilanne, jota yksikään Teslan omistaja ei haluaisi koskaan kokea omalla kohdallaan. Jondwillis oli antanut täyden ajovastuun liikenteestä Tesla-autolleen, joka syystä tai toisesta alkoi kuitenkin temppuilemaan risteyksessä. Juuri kun Jondwillis oli pysähtynyt risteykseen punaisiin valoihin, Teslan kosketusnäyttö lakkasi toimimasta eikä reagoinut ollenkaan kuskinsa painalluksiin.

– Autoni on jumissa herranjumala, totesi striimaaja punaisten valojen aikana.

– Jep, tää on tosi paha. Kosketusnäyttö ei reagoi mitenkään.

Kuva: Jondwillis Twitch

Kun punaiset valot vaihtuivat vihreiksi ja oli aika lähteä liikkeelle, Tesla päättikin tehdä sen päinvastaiseen suuntaan. Striimistä voi vain arvuutella, oliko Teslan takana jonottamassa muita autoja, sillä kuvissa ei näy ollenkaan kuljettajan sivupeiliä. Striimaaja heilautti kuitenkin kättään lähdettyään risteyksessä liikkeelle, ikään kuin merkiksi takana tai viereisellä ajokaistalla oleville. Mikäli aivan Teslan takana olisi ollut auto, siihen olisi voinut tulla vaurioita tai vähintään naarmuja etupuskuriin. Onneksi Jondwillis sai autonsa hallintaan ja onnistui hallitusti kääntymään risteyksestä pois.

– Jeesus Kristus, huokaisee Jondwillis päästyään takaisin suoralle tielle.

Teslan ”Full Self Drive”-ajotila on vasta betavaiheessa eli toisin sanoen kokeiluasteella eikä siihen voi vielä täysin luottaa. Auton hallinta on edelleenkin kuljettajansa vastuulla, eikä autojen kehittynyt tekoäly kykene vielä korvaamaan kuskeja.

Tesla-kuskin kauhun hetket alkoivat risteyksessä punaisten valojen aikana, mutta tilanne pelastui ennen kuin auto ehti peruuttaa metriäkään:

Artikkelikuva: Tesla, Youtube

Latest articles

Liittyvät artikkelit