NA-joukkueet tuhosivat EU-joukkueet Valorantissa – derken fnatic ja Jampin Liquid alempaan kaavioon

NA-joukkueet tuhosivat EU-joukkueet VCT Masters Reykjavik LAN-turnauksessa tiistaina. 

Valorantin ensimmäinen kansainvälinen LAN-turnausta on pelattu kolme päivää ja isoja yllätyksiä on jo nähty. Tiistai-iltana ensin Elias ”Jamppi” Olkkosen tähdittämä Team Liquid joutui tyytymään tappioon, kun Version1-joukkue oli vahvempi kartoin 2-1.

Heti Liquid – Version 1 -ottelun jälkeen Nikita ”derke” Sirmitevin edustama fnatic kohtasi Pohjois-Amerikan parhaimman joukkueen Sentinelsin. Myös tässäkin kamppailussa NA-joukkue vei pidemmän korren, mutta kartoin 2-0.

Tappiot EU-joukkueille tarkoittavat sitä, että he joutuvat hakea vauhtia turnauksen alemmasta kaaviosta. Tappioille ei ole enää varaa, sillä turnauksesta tippuu ulos kahdesta tappiosta.

Lue myös: Valorant Masters Reykjavik -turnaus alkaa – katsojan tietopaketti täältä!

Team Liquid vs. Version1 – Jamppi syttyi hiljalleen

Ottelu alkoi Version1 valitsemalla Split-kartalla. Liquid nappasi ensimmäiseltä puoliskolta seitsemän kierrosta nimiinsä puolustuspuolelta. Puolenvaihdon jälkeen ottelu jatkui tasaisena ja lopulta kartan voittaja ratkesi vasta jatkoajalla, kun Liquid oli vahvempi lukemin 16-14.

Liquidin suomalaistähti Jamppi oli joukkueensa tilastojen hännillä ja ensimmäinen kartta näytti Jett-pelaajalta varsin vaikealta.

Split statsit:

Kuvalähde: Spike.gg

Toinen kartta alkoi Liquidin puolelta tahmeasti, mutta lopulta ennen puoltenvaihtoa joukkue onnistui pääsemään peliin mukaan ja puolia vaihdettiin Versio1:n johtaessa lukemin 7-5. Jamppi alkoi selvästi heräilemään toiseen karttaan ja sen näki suomalaisen tilastoissa. Lopulta kuitenkin Versio1 tasoitti ottelusarjan 1-1:een, kun Ascent päättyi lukemin 13-11.

Ascent statsit:

Kuvalähde: Spike.gg

Ratkaiseva kartta oli yksipuolista katsottavaa, kun Version1 paineli ensimmäisellä puoliskolla jopa 10-2-johtoon. Liquid ei onnistunut pääsemään enää otteluun mukaan ja näin Version1 nappasi kartan nimiinsä lukemin 13-4.

Haven statsit:

Kuvalähde: Spike.gg

Sentinels vs. fnatic – derken ja TenZin kamppailu

Myöhään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä starttasi todella odotettu kamppailu, kun Pohjois-Amerikan paras joukkue Sentinels aloitti turnauksen ja vastaan asettui suomalaisen derken tähdittämä fnatic.

Ottelu alkoi fnaticin valitsemalla IceBoxilla, joka oli äärimmäisen tiukka. Ensimmäinen puolisko päättyi tasan 6-6 ja myös seuraava puolisko oli todella tiukka. Lopulta Sentinels nappasi kartasta niukan 13-11-voiton supertähti Tyson ”TenZ” Ngon ja IGL Shahzeb ”ShahZaM” Khan esimerkeillä.

Heti kartan alussa Jett-pelaajat derke ja ShahZaM ottivat toisistaan mittaa. Sentinelsin ShahZaM puski aggressiivisesti kohti Fnatic-pelaajia ja tiputti derken lisäksi kaksi muuta pelaajaa ja varmisti näin eco-kierrosvoiton joukkueelleen.

IceBox statsit: 

Kuvalähde: Spike.gg

Toine kartta oli melkein yhtä tasainen kuin aikaisempikin, mutta tilanteessa 13-10 TenZ:n huikea pelaus Jettillä toi Sentinelsille 13-10-voiton. Kanadalaistähti näytti myös taitojaan todella ratkaisevassa erässä tilanteessa 9-8. TenZ latoi Marshal-kiväärillä neljä fnatic-pelaajaa kumoon C-pommipaikalla.

Haven statsit: 

Kuvalähde: Spike.gg

Lue tuoreimmat Valorant-uutiset tästä.

Artikkelikuva: Sentinels Twitter

Latest articles

Liittyvät artikkelit