Miljonääritubettajat tienaavat jättisummia mainostuloilla – suosituimmat tienaavat kuusinumeroisia summia!

Nykyään tubettaja voi tienata YouTube-videoilla rahaa miljoonaomaisuuden verran ja miljonääritubettajat kykenevät ostamaan videoiden mainostuloilla esimerkiksi kokonaisen asunnon. Ennen kuka tahansa pystyi tienaamaan jättisumman trendaavasta videosta, mutta nykyään on olemassa kriteerit YouTube-kanavan kaupallistamiselle. 

YouTube oli 10 vuotta sitten videopalvelu, jonne ihmiset julkaisivat sisältöä suurimmaksi osaksi viihteen ja helppouden vuoksi. Tuolloin erittäin pieni osa YouTuben sisällöntuottajista teki videoita työkseen ja harva pystyi rikastumaan YouTubella niin paljon, että pystyi pelkästään esimerkiksi videoiden mainostuloilla ja yhteistöillä elättämään kokonaista perhettä.

Maailman eniten tienaavat tubettajat pystyvät tienaamaan pelkästään yhdellä videolla keskivertokansalaisen kuukausipalkan suuruisen määrän, mihin vaikuttaa esimerkiksi mainostulot ja erilaiset yhteistyössä tehdyt videot.

YouTubella on tarkat kriteerit ja luvut mainostulojen ja näyttökertojen kautta saatavista tuloista, eikä niitä kuka tahansa voi tienata sormia napsauttamalla. Jotta voi ansaita penniäkään videoilla, täytyy YouTube-kanavalla olla vähintään 1000 tilaajaa, 4000 katselutuntia tai enemmän 12 kuukauden ajalta sekä noudattaa YouTube-kanavan kaupallistamistamiseen liittyviä sääntöjä.

AdSense on mainostoimiston keskittyvä ohjelma, josta tubettajat saavat mainoksista kertyneet tulot. Ohjelma maksaa 68% sen saamista tuloista ja keskimääräinen hinta per videon näyttökerta on noin 18 senttiä, joka vastaa 18€ tuhannesta näyttökerrasta.

Maailman rikkaimmat tubettajat ovat kansainvälisiä YouTubessa ja tekevät videoita kohdeyleisönä koko maailma. Vaikka PewDiePie on yksi maailman tilatuimmista YouTube-kanavista, hän ei saa läheskään yhtä paljon tuloja YouTubesta kuin esimerkiksi MrBeast. Tämä selittyy näyttökerroilla, sillä MrBeast kerää yhdellä videollaan noin 50 miljoonaa näyttökertaa, kun taas PewDiePie saa noin 2 miljoonaa näyttökertaa yhdellä videolla. Videoilla ansaitsee rahaa siis näyttökertojen perusteella, eikä kanavan tilaajamäärällä.

Kuva: Twitter

Tässä ovat maailman 10 rikkainta tubettajaa edellisvuodelta:

  1. MrBeast, 54 miljoonaa dollaria
  2. Jake Paul, 45 miljoonaa dollaria
  3. Markiplier, 38 miljoonaa dollaria
  4. Rhett and Link, 30 miljoonaa dollaria
  5. Unspeakable, 28,5 miljoonaa dollaria
  6. Nastya, 28 miljoonaa dollaria
  7. Ryan Kaji, 27 miljoonaa dollaria
  8. Dude Perfect, 20 miljoonaa dollaria
  9. Logan Paul, 18 miljoonaa dollaria
  10. Preston Arsement, 16 miljoonaa dollaria

Artikkelikuva: Youtube, Pixabay

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit