Lytän tempaus saanut Twitch-katsojat liikkumaan – huhtikuun aikana yli 1,5 miljoonaa askelta!

Rap-artisti ja striimaaja Lyttä on saanut Twitch-katsojat liikkumaan todella innovatiivisella tavalla. Tavoitteena on kävellä päivän aikana 10 000 askelta ja julkaista askelistaan kuva Discord-kanavalle.

Twitchissä tutummin tunnetun Lyttamiehen Discord-kanavalle syntyi huhtikuun alkupuolella uusi alakanava -nimeltä hikingandshit. Tavoitteena on kävellä päivän aikana 10 000 askelta ja julkaista askelistaan kuva alakanavalle. 22. huhtikuuta mennessä #hikingandshit -kanavalle on julkaistu kuvia noin 1,7 miljoonan askeleen verran.

Feedi tavoitti huikean haasteen alulle panneen Lytän ja kysyi, mistä haaste on saanut alkunsa, sekä tuoreimpia fiiliksiä. 26-vuotias jyväskyläläinen rap-artisti ja striimaaja aloitti haasteen ensin henkilökohtaisella tasolla, mutta halusi kannustaa myös katsojansa liikkeelle.

– Homma lähti siitä, että mä kuuntelen paljon artistia nimeltä Larry June. Hän on tosi motivoiva henkilö ja hän on inspiroinu mua terveellisempään elämään. Idea on tullut siis yhdysvaltalaiselta räppäriltä, Larry Junelta, ja myös toi nimi: hiking and shit. Larry on inspiroinu mua ja siitä se kipinä on lähtenyt, Lyttä aloitti.

Lytän sanojen mukaan hän viettää paljon aikaa tietokoneella, sillä hänen työnkuvaansa kuuluu biittien tekoa, striimaamista ja räppäämistä. Näiden vuoksi askeleet ovat jääneet vähiin ja hän halusi muutosta.

– Rupesin kattomaan omia askeleita ja kun istuu kummiskin paljon koneella, striimaa ja tekee biittejä, niin sit se kävely jää aika vähäseks. Mä aloin tekemään sitä ekaksi ite ja tavotteena oli se, että mä kävelen joka päivä minimissään 10 000 askelta.

Kun Lyttä oli saanut itse haasteensa alkuun henkilökohtaisella tasolla, alkoi hän puhumaan tempauksesta myös striimissään, josta rakentui idea tehdä tästä kaikkien juttu.

– Mä selitin striimissä tästä, että oon ollu paljon positiivisempi ihminen ja kerroin katsojille plussapuolia tuosta. Sitten yks katsojista tuli laittaa mulle Discordissa yksityisviestiä, että pitäiskö sun tehä oma kanava tolle jutulle ja jengi vois postailla sinne. Sit me vaan tehtiin se ja sinne on tullu jengiä tosi hyvin messiin.

 

Lytän askeleet muutama päivä sitten hänen Discord-kanavallaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

”Positiivisella energialla tässä haastetaan ihmisiä liikkumaan”

Lytän haasteen tavoitteena on saada ihmiset liikkumaan. Perimmäisenä tarkoituksena on saada  askeleet ulkona, mutta Lytän mukaan”kaikki askeleet on kotia päin”.

– Ite henkilökohtasesti aion pitää tämän tosi tasapainossa, en yritä haukata liian isoa palaa. Tavoitteena on, että tämä totta kai pysyis koko elämän ajan. Positiivisella energialla tässä haastetaan ihmisiä liikkumaan.

10 000 askelta kuulostaa varmasti useiden korvaan peruskauralta ja sellaiselta, että se tulee automaattisesti, mutta se ei ole totta. Useat ihmiset työskentelevät toimistoissa, pelaavat paljon videopelejä tai ei muuten saa itseään liikkumaan. Tämä on mahtava idea, miten ihmiset saadaan pienen paineen alle, ja sitä kautta he voivat löytää normaalin arkiliikunnan positiiviset puolet.

– Sun aivot saa happee, mieli voi paremmin, verenkierto paranee ja sit voi vähän servullakin osua paremmin, Lyttä kehottaa ihmisiä liikkeelle pienellä tvistillä.

– Mä näen tämän kävelyn semmosena stressin nollauksena, tavallaan semmosta omaa aikaa miettiä kaikkee. Tässä ei oo tarkoituksena päästä mihinkään överi kuntoon, vaan enemmän hyvinvointia ja henkistä puolta, hän painotti.

Feedi ja Lyttä haastaa kaikki tämän artikkelin lukeneet #hikingandshit -haasteen pariin.

– Tää on mun mielestä meidän kaikkien juttu. Jos jengi näkee, että mä pystyn tähän, niin pystyy kyllä kaikki, Lyttä totesi lopuksi.

Lytän lisäksi haasteeseen on lähtenyt striimaaja Jyri ”Jyppe” Karvanen, joka on striimannut 10 000 askeleen kävelymatkat omalle Twitch-kanavalleen.

Mikäli haluat liittyä haasteeseen mukaan, liity Lytän ja/tai Feedin Discord-kanavalle ja julkaise päivän askelistasi kuva #hikingandshit -kanavalle.

Lyttamiehen Discord-kanava löytyy täältä.

Feedin Discord-kanava löytyy täältä.

Seuraa meitä Instagramissa sekä myös Lyttää!

Lue myös: Conquer Gamingin OG Ulla-Maija, Jyppe ja Rousena yhteislivessä – viikonloppuna luvassa HALLAn hyväntekeväisyysstriimi!

Artikkelikuva: Max Steffanson

Latest articles

Liittyvät artikkelit