IShowSpeed pahoittelee seksististä käytöstään – suomalainen naisstriimaaja pöyristyi alkuperäisestä videosta

Darren Watkins Jr. tunnetaan internetissä IShowSpeed-nimellä, joka on tunnettu pelistriimeistään ja yli miljoonan seuraajan kasvusta vuonna 2021. Striimaaja menestyi hyvin Twitchissä, kunnes hänen urallaan tapahtui yllättävä käänne saatuaan ikuisen porttikiellon Twitch-palveluun. Syyksi perusteltiin ”seksuaalista pakottamista tai uhkailua”. Entinen Twitch-striimaaja kuitenkin päätti siirtyä YouTubeen ja alkoi myös striimien lisäksi tekemään videoita.

7. huhtikuuta alkoi somemyrsky, kun klippi IShowSpeedin entisestä striimilähetyksestä nousi somessa ihmisten etusivuille. Kyseisessä klipissä striimaaja lateli Valorant-pelissä joukkuekaverilleen täysin ala-arvoisia seksistisiä kommentteja.

– Lähde v*ttuun pelistä ja pese miehesi astiat, ämmä. Lopeta tuollainen puhuminen mulle. En ole yks niistä rampaperseisistä Valorant-nörteistä, huutaa IShowSpeed.

Striimistä tehty klippi levisi nopeasti somessa ja Valorantin kehittäjä Sara Dadafshar vastasi siihen puolustaen pelin yhteisöä.

– Tämä on iso ”hui”, emmekä halua tällaisia pelaajia yhteisöömme ollenkaan. Menin ja annoin pysyvän porttikiellon tälle pelaajalle Valorantista, samoin kuin kaikista muista Riot Games -peleistä, kommentoi Dadafshar Twitterissä.

Lisäksi suomalaisia naisstriimaajia edustava aippa kommentoi asiaan omalla Twitter-julkaisullaan ja ihmettelee etenkin katsojien käytöstä.

– Mä oon oikeesti sanaton. Miks ihmiset käyttäytyy näin? Miks sen chatti kannustaa sitä tossa ja pitää tällasta toimintaa hauskana, aippa kirjoitti Twitterissä.

– Vielä on ihan helvetisti töitä tehtävänä. Ja silti on myös vielä ihan helvetisti ihmisiä jotka on sitä mieltä, ettei tämmöstä edes tapahdu, suomalaisstriimaaja jatkoi.

IShowSpeed pahoitteli aiempaa käytöstään Twitter-julkaisullaan, jossa hän perustelee käytöstään huonon päivän ja rasististen lahjoitusviestien takia. Tubettaja teki myös videon aiheesta kanavalleen, jossa hän kertoo mahdollisesti jäävänsä tauolle ja ei aio jättää seuraajiaan, mikäli ei saa pysyvää kieltoa pelistä.

https://twitter.com/IShowSpeed/status/1511877562766868480

Artikkelikuva: IShowSpeed, YouTube

Latest articles

Liittyvät artikkelit