Daniel Ahola ja Kätfish julkaisivat kesäbiisin – Kätfishin laulaja: ”Erityisen lahjakas tyyppi”

Daniel Ahola ja punkrockyhtye Kätfish tekivät yhdessä biisin, jonka idea on ammennettu tubettajan kaveriporukasta sekä hänen viikoittaisista vlogeista.

Sunnuntaina 6. kesäkuuta Daniel Aholan YouTube-kanavalle ilmestyi sisältöä, jota hänen kanavallaan ei olla vielä tähän päivään mennessä nähty. Turkulaislähtöinen tubettaja julkaisi nimittäin kesäbiisin punkrockyhtye Kätfishin kanssa.

Biisi on nimeltään Aamuun asti ft. Kätfish. Kappaleen teko lähti pienestä idean tyngästä ja päättyi huikeaan kokonaisuuteen, jossa yhdistyy railakas kesäbiisin fiilis ja Aholan vlogeista tuttu meininki.

Kätfish on alun perin Iisalmesta kotoisin olevien nuorten miesten perustama punkrockyhtye, jonka jäseninä ovat: Laulu: Riko Rinnekangas, Kitara/tuottaja: Aavee Tikkanen, Kitara/basso: Kristian Ruutala, Basso: Rene Rinnekangas, Rummut: Petu Partanen

Pääset tutustumaan heidän musiikkiinsa täältä.

Lue myös: Ulkomaanmatkat muuttivat Daniel Aholan elämän – toimii nykyään Roni Backin tuottajana ja omistaa yhden Suomen nopeimmin kasvavista kanavista!

Kommentit Daniel Aholalta ja Kätfishin laulaja Riko Rinnekankaalta

 ”Laitoin dm:ssä, et tehdäänkö biisi ja ne oli, et tehdään.”

24-vuotias Ahola tutustui punkkiin lukion jälkeen kaverinsa kautta ja Kätfish-yhtye tuli tutuksi yhden krapulaisen automatkan aikana.

– Punkkivaihe lähti omassa elämässä jossain lukion jälkeen. Mun kaveri alkoi kuuntelemaan paljon punkkia ja sen kautta pääsin skeneen messiin. Viimeisen vuoden oon nyt kuunnellut aika pitkälti pelkästään punkkia. Semmoista American Pie jenkkicollege positiivista punkkia ja se resonoi hyvin tuohon mun vlogimeininkiin, Ahola kertoi Feedille.

Idea biisiin tuli täysin tyhjästä ja hänen ”bucket listillaan” on ollut tavoite, että hän tulee joku päivä tekemään oman biisin.

– Tiesin, että haluan tehdä biisin, mutta tiesin, että en voi tehdä sitä yksin. Tutustuin sit Kätfishin jätkiin Instagramin kautta ja uskalsin laittaa viestin, että tehdäänkö biisi.

– Laitoin dm:ssä, et tehdäänkö biisi ja ne oli, et tehdään! Prokkis saatiin tosi nopeasti käyntiin. Laitoin heille sit muutamia ääniviestejä, joissa hyräilin jotain ja siinä meni ehkä noin päivä, et sieltä tuli eka demo takaisin. Sitten siitä saman tien varattiin studio.

Kuva: Katfishsemivirallinen Instagram

Ahola ei ollut ihan täysin untuvikko biisinteossa, sillä hän kertoi tehneensä vuonna 2016 räppibiisin Balilla kavereidensa kanssa.

– Yhden biisin verran on kokemusta. 2016 oltiin kaveriporukalla Balilla ja kuunneltiin silloin paljon räppiä. Siinä sitten pienessä juhlatumussa nauhoitettiin räppibiisi, ja siinä on oikeastaan se Fuck The Police -kappaleen biitti. Siinä sai vähän koittaa ja kirjoittaa omia sanoja. Ton lisäksi ei kyllä ihan hirveästi ole kokemusta biisien teoista, Ahola kertoi nauraen.

Alhaisesta kokemuksesta huolimatta, Ahola vastasi suurimmaksi osaksi kappaleen lyriikoista ja ideoinnista, mutta painotti, että Kätfishin porukka kasasi ”siemenestä puun.”

– 70/30 mun osuudet. Rikon oma osuus oli täysin sen omaa käsialaa, mutta mun oma verse, kertosäe ja c-osa oli aika lailla mun käsialaa. Totta kai muokattiin jotain sanoja. Se idean siemen lähti varmaankin multa, mutta he ottivat sen siemenen ja kasvatti siitä käytännössä puun.

Kerrotko vähän omin sanoin biisintekoprosessista?

– Ideana oli tehdä yhdessä viikonlopussa homma alusta maaliin, mutta aikataulu supistui ja jouduttiin vääntämään se kahdessa päivässä purkkiin. Studiolla oltiin jotain noin 15 tuntia ja sinä aikana tehtiin se biisi. Oli rankka setti, mutta juuri sellaista studioelämää, jota osasin vähän odottaakin.

– Tarkemmin prosessista, niin se oli kyllä pirun hauskaa tehdä. En voi enempää painottaa, mutta heti kun tavattiin Kätfishin porukka, niin se oli niin kuin oltaisiin tunnettu vuosia. Niillä on semmoinen porukkahenki, mitä jopa mäkin ihailen isosti. Aivan huikeita tyyppejä, Ahola kertoi.

Tullaanko Daniel Ahola näkemään Kätfishin keikalla heittämässä Aamuun asti -biisiä?

– Kyllä se olisi yks bucket list -juttu. Ei olla siitä vielä juteltu, mutta kyllä mä toivon ja uskon, että se tulee tapahtumaan.

Kuva: Kätfish

Feedi tavoitti myös Kätfish-yhtyeen laulajan, Riko Rinnekankaan, joka oli erityisen tyytyväinen viime viikon sunnuntaina julkaistuun biisiin.

– Yllätyin, että miten helppoa oli tehdä yhdessä Danielin kanssa. Ymmärsin, että hänellä ei ollut lähes mitään musikaalista taustaa, että siihen nähden tosi hyvin ja helposti meni. Kun ruvettiin lauleskelemaan ja hoilailemaan, niin tajuttiin, että eihän tässä ole ongelmaa. Kyllä mä sanoisin, että ollaan tyytyväisiä.

– Erityisen lahjakas tyyppi. Heti kun ruvettiin hommiin, niin Daniel sai tosi nopeasti meidän ideoista kiinni, vaikka käytettiin musatermejä sun muuta, Rinnekangas kertoi.

Kerrotko omin sanoin, että miten päädyitte tekemään Danielin kanssa biisin?

– Se taisi olla yksi aurinkoinen kesäpäivä, vai olikos silloin edes vielä kesä. Daniel oli laittanut meidän Kätfishin IG:seen viestiä ja mun bändikaveri Petu huomasi viestin ja kertoi, että nyt olisi siisti keissi ja, että miltä kuulostais. Mä sitten sytyin siitä ja, että ehdottomasti tehdään. Siitä se kaikki sitten lähti.

Aikataulujen kanssa oli alkuun pieniä ongelmia, mutta homma saatiin purkkiin pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.

– Meinasi tulla vähän ongelmia aikataulujen suhteen. Kaikki studiot ja mestat, jotka me tiedettiin, oli varattuna ja studio täytyi löytää Jyväskylästä. Onneksi tuli yksi peruutus ja saatiin lauantaiksi ja sunnuntaiksi varattua studio. Aika raaka demo se oli, kun mentiin studiolle, mutta hyvä kokonaisuus saatiin aikaiseksi.

Tullaanko Daniel Ahola näkemään teidän keikalla vetämässä ”Aamun asti” -biisiä?

– Saa nähdä! Me vähän spekuloitiin meidän bändin kesken, mutta ei olla Danielille siitä sanottu. Olisi siistiä, jos vaikka Helsingissä olisi keikka, olisi kyllä tosi leso, jos Daniel tulisi yllätysvieraana vetämään biisin. Meidän puolesta anytime ja se on Danielista kiinni.

Pääset kuuntelemaan biisin ja tutustumaan behind the scene -matskuun alla olevista videoista:

https://www.youtube.com/watch?v=ZtsCf8yxyGM

Behind the Scene -sisältö alkaa kohdasta 5:13

Lisää uutisia tubettajista löydät täältä!

Artikkelikuva: Daniel Ahola

Latest articles

Liittyvät artikkelit